Biogas: Grotesk at Nature Energy bygger inden klagesagerne blev afgjort

19. april 2021 Gråsten

Byggeriet af biogasanlægget i Kværs er i fuld gang og nu er der kommet en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, som siger, at det slet ikke må være der. Det er en risiko som Nature Energy har valgt at løbe, da de bestemte sig for at begynde at bygge, inden klagesagerne om opførelsen af anlægget var afgjort.

Sådan siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti, der som eneste byrådsparti stemte imod, der skal bygges biogasanlæg i Kværs.

“Det er grotesk, Nature Energy gik i gang med byggeriet uden at have alle tilladelserne helt på plads og i Dansk Folkeparti har vi hele tiden ment, at når borgerne i Kværs er så inderligt imod at få et biogasanlæg, så skal de ikke have det. Og iøvrigt mener vi, at den slags byggerier skal ligge i et industriområde”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Afgørelsen går jo, at al snak om vejføring og andre ting er lige meget, når nu anlægget slet ikke må være der”.

Stefan Lydal som også er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget siger videre, at han ikke er overrasket over, at Miljø- og Fødevareklagenævnet er nået frem til en anden konklusion end kommunens forvaltning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...