Grund i Nordborg tjekkes for forurening

1. maj 2014 Uncategorized

Artiklen fortsætter under annoncen

5em; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; vertical-align: baseline;”>Regionsrådet vedtog på regionsrådsmødet forleden at sætte midler af til 17 nye forureningsundersøgelser og fire nye oprensninger inden årets udgang.nordborg

Efter fire ugers høringsperiode og seks indkomne høringssvar valgte et enigt regionsråd at nikke ja til forslaget om nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2014. Forslaget betyder, at der vil blive iværksat i alt 17 nye undersøgelser af forurening på flere adresser. Blandt dem står der også en i Nordborg. 

For størstedelens vedkommende er der tale om undersøgelser, der går ud på at beskytte de 11 højest prioriterede områder i Region Syddanmark, hvorfra der indvindes drikkevand. I disse tilfælde skal det nu undersøges nærmere, hvor meget det er nødvendigt at rydde op for at sikre vandforsyningen.

Regionen rydder op

I den gældende handlingsplan på jordforureningsområdet har regionsrådet besluttet at sætte grundvandsindsatsen øverst fulgt at problemer med indeklima og som tredjeprioritet forureninger, der kræver direkte kontakt med mennesker for at have skadevirkning.

Der er i dag ca. 8.100 forurenede og muligt forurenede arealer i Syddanmark, og det ventes, at tallet vil vokse med yderligere flere tusind sager over de kommende år. Derfor er det nødvendigt at prioritere midlerne på jordforureningsområdet benhårdt.

Regionen anvender i 2014 ca. 46 mio. kr. til opsporing, undersøgelse og oprensning af jordforurening, der truer mennesker og miljø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk