Grund i Nordborg tjekkes for forurening

1. maj 2014 Uncategorized

Regionsrådet vedtog på regionsrådsmødet forleden at sætte midler af til 17 nye forureningsundersøgelser og fire nye oprensninger inden årets udgang.nordborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter fire ugers høringsperiode og seks indkomne høringssvar valgte et enigt regionsråd at nikke ja til forslaget om nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2014. Forslaget betyder, at der vil blive iværksat i alt 17 nye undersøgelser af forurening på flere adresser. Blandt dem står der også en i Nordborg. 

Artiklen fortsætter under annoncen

For størstedelens vedkommende er der tale om undersøgelser, der går ud på at beskytte de 11 højest prioriterede områder i Region Syddanmark, hvorfra der indvindes drikkevand. I disse tilfælde skal det nu undersøges nærmere, hvor meget det er nødvendigt at rydde op for at sikre vandforsyningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen rydder op

Artiklen fortsætter under annoncen

I den gældende handlingsplan på jordforureningsområdet har regionsrådet besluttet at sætte grundvandsindsatsen øverst fulgt at problemer med indeklima og som tredjeprioritet forureninger, der kræver direkte kontakt med mennesker for at have skadevirkning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er i dag ca. 8.100 forurenede og muligt forurenede arealer i Syddanmark, og det ventes, at tallet vil vokse med yderligere flere tusind sager over de kommende år. Derfor er det nødvendigt at prioritere midlerne på jordforureningsområdet benhårdt.

Regionen anvender i 2014 ca. 46 mio. kr. til opsporing, undersøgelse og oprensning af jordforurening, der truer mennesker og miljø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...