Grundlovsdag åbner Universe-udstillingen om ild, brand og brandsikkerhed

27. maj 2021 Erhverv
Kom ud fra brændende hus. Foto: Universe
Kom ud fra brændende hus. Foto: Universe

Lørdag den 5. juni kan Universe Science Park slå dørene op til Fire Zone, der er en helt ny interaktiv udstilling om ild, brand og brandsikkerhed. Udstillingen er målrettet børn og unge og er udviklet i samarbejde med TrygFonden.

Hvad er ild? Hvordan opstår en brand? Og hvad skal du gøre, hvis du pludselig befinder dig i et brændende hus? Det er nogle af de spørgsmål, børn og voksne kan få svar på gennem Universe Sciences helt nye interaktive udstilling Fire Zone. Udstillingen spiller på alle sanser og skal lære gæsterne om ild, brandårsager, brandsikkerhed og -forebyggelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Fire Zone vil sætte hele sanseapparatet i gang og tage vores gæster gennem legende og eksplorative aktiviteter med ild og brand som omdrejningspunkt. Som altid i Universe ønsker vi at lade børn og voksne lege sig til mere viden gennem sjove oplevelser, for vi ved, at det er afgørende for læring og forankring i folks bevidsthed, at alle sanser tages i brug”, siger direktør Torben Kylling Petersen fra Universe i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os utrolig meget til at åbne vores nye udstilling, der er blevet muliggjort med TrygFondens donation, som vi er meget taknemmelige for. Med Fire Zone håber vi at kunne formidle vigtig viden i børnehøjde om ild, brand og forebyggelse, som forhåbentligt kan bidrage til fremadrettet at forebygge alvorlige brandulykker og farlige situationer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med rigtig viden og adfærd kan de fleste brande undgås

Fire Zone består af tre interaktive områder med hver deres særlige fokus:

”Burning House”, der skal give de besøgende en sanselig oplevelse af et brændende hus og lære dem, hvordan man kommer sikkert ud af en farlig situation,

”Safety Zone”, der formidler viden om, hvad man selv kan gøre for at få et brandsikkert hjem og i det hele taget agere brandsikkert i hverdagen, og

”Science Zone” med fokus på videnskaben bag ild, hvordan ild opstår, og hvad der egentlig sker, når noget brænder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år oplever cirka 60.000 danskere brand i deres bolig, men med den rigtige viden og adfærd kan langt de fleste brande faktisk undgås. Gennem intelligent leg og aktivering af hele kroppen vil de besøgende til Fire Zone få mulighed for på sikker vis at opleve ild og brand på nærmeste hold og lære, hvad man skal gøre – og ikke gøre – i tilfælde af brand.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...