Gunder P. Jensen fejrer 60 års fødselsdag med at tage på FoodExpo-messe

7. marts 2018 Gråsten

Det at drive virksomhed har altid haft første prioritet for Gunder P. Jensen, bestyrelsesformand i Gråsten Fjerkræ A/S. Når åbningen af Nordens største fødevaremesse, FoodExpo, den 18. marts, tilfældigvis falder sammen med hans 60 års fødselsdag, er det ingen hindring – Gunder P. Jensen står selvfølgelig på Gråsten Fjerkræs stand og er klar til at modtage de kunder og gratulanter, der lægger vejen forbi Herning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gunder Jensen bliver 60 år

Gunder P. Jensen er født og opvokset i Esbjerg, som 3. generation i en fiskeeksportørfamilie. Derfor lå det i kortene, at det var den retning, erhvervskarrieren skulle tage.

Netop derfor har han rejst overalt i verden og med sin kreativitet og idérigdom været med til at udvikle en maskine, der kunne tage kaviar ud af rejer til havs, opbygget rejefabrikker i Canada og Tyskland samt sat sine tydelige spor i den islandske fiskeindustri.

I 2002 mødte han grundlæggeren af Gråsten Fjerkræ, Uffe Christensen, og det ændrede med ét slag hans fremtid.

“Der er mange lighedspunkter mellem fjerkræindustrien og fiskeriet. Det handler om hele tiden at levere friske råvarer til forbrugerne, der sætter pris på kvalitet”, siger Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

I 2007 købte Gunder P. Jensen sammen med hustruen Susanne virksomheden og flyttede den til Kværs. I dag er Gunder ansat bestyrelsesformand, mens Susanne er administrerende direktør og sønnen Alex fabrikschef. Mor og søn ejer alle aktier.

Sammen har familien været med til at sikre virksomheden en organisk vækst på 250 procent på blot 10 år.

Selvrepekt og troværdighed

Mange i både detailhandelen og fødevarebranchen kender Gunder P. Jensen, som en erhvervsmand, der er meget klar i mælet. Han er ikke bange for at sige sin mening.

“Min selvrespekt er ikke til salg. Vil man kun snakke pris, så er det ikke mig. Men taler vi dyrevelfærd og kvalitet, er det noget helt andet”, siger Gunder P. Jensen. Kvalitet og dyrevelfærd er hele virksomhedens DNA, og det har gang på gang årsagen til, at virksomheden har modtaget den ene hædersbevisning efter den anden. Netop derfor er det ikke tilfældigt, at Prins Henrik under sommerophold på Gråsten Slot, fik sit fjerkræ leveret fra Kværs.

Medier og politik har altid fyldt meget i Gunder P. Jensens liv. Han var med til at stifte ugebladet Gråsten og Omegns Nyt, der senere blev solgt til Det Berlingske Hus. Politik sagde han dog farvel til, da han på en valgnat oplevede, hvordan de valgte kommunalpolitikere var parat til at sælge deres troværdighed for en taburet.

Blandt internationale samarbejdspartnere er Gunder P. Jensen kendt som en person, der ser muligheder, hvor andre ser problemer. Netop derfor er han en flittig bruger af patentdirektoratet, hvor han har fået beskyttet alt fra emballage til produktionsmetoder.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk