Gymnasieelever fik smagsprøver på videregående uddannelser

3. november 2017 Uddannelse

På Det Blå Gymnasium har vi fokus på at overgangen fra gymnasie til videregående uddannelse bliver så smidig som mulig. Det tætte samarbejde med særligt SDU og EASV gavner denne proces, og gør det samtidig muligt for eleverne at smage på studielivet.

Torsdag den 2. og fredag den 3. november blev 3. g’ernes undervisning på Det Blå Gymnasium overtaget af SDU og EASV. De 120 elever havde torsdag besøg af SDU, hvor dagen begyndte med fælles studieorientering ved faglige vejledere fra SDU, herunder hvordan det er at være studerende samt karrierelæring, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter var der faglige oplæg/workshops i klasserne med følgende temaer:

”GLOKALISERING-Hvordan kan virksomheder være globale og lokale på samme tid?”, ved Svend Hollensen.

”Opdag dig selv og andre med LEGO”, ved Simon Fietze

”Øst og Vesteuropæisk samfundsøkonomi i bevægelse”, ved Nils Karl Sørensen

”Nye forretningsidéer, The Design Way”, Suna Løwe Nielsen

Som afslutning på dagen havde eleverne mulighed for at få råd og vejledning fra SDU.

Fredag besøger de to innovationsklasser Erhvervsakademiet på Alsion, hvor både EASV og SDU vil føre de 60 elever gennem en klassisk innovationsproces med fokus på udvikling, kommunikation og forretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forud for disse to dage har eleverne haft mulighed for at være i studiepraktik på et erhvervsakademi eller universitet og deltaget i informationssøgning på SDUs bibliotek som forberedelse til en stor opgave, studieretningprojektet, i 3.g.

30 elever tog imod tilbuddet om studiepraktik, og de har blandt andet fulgt studier i jura, engelsk, erhvervsøkonomi, psykologi, datalogi og som folkeskolelærer i hele landet.

”At være elev på Det Blå Gymnasium er første skridt mod en videregående uddannelse. Det kan imidlertid være vanskeligt at beslutte, hvilken vej man skal gå. Mødet med undervisere og studerende på en videregående uddannelse kan forhåbentlig være med til at hjælpe den enkelte elev med at afklare hvilken videregående uddannelse, der passer samt finde det studie, de brænder for”, siger rektor Dorthe Milling Stjernholm.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk