H.C. Lumbye – en superstjerne i guldalderen

SMUK. Arkivfoto: Ole Kæhler
SMUK. Arkivfoto: Ole Kæhler
25. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Måske tænker du ikke umiddelbart på en popstjerne, når du hører om komponisten H.C. Lumbye. Men det var faktisk netop, hvad han var i midten af 1800-tallet. Og endda en af Danmarks mest kendte stjerner på det tidspunkt.

H.C. Lumbye skrev hundredvis af hits i sin tid som både trompetist og violinist og leder af sit eget orkester i Tivoli. Hans mest kendte musikstykker er formentlig Champagnegaloppen og Københavns Jernbane-Damp-Galop, skriver Sønderborg Slot.

SMUK besøger Sønderborg Slot den 4. april kl. 19.00 med en fortællekoncert om H.C. Lumbye.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved den koncert bliver du inviteret med på en festlig musikalsk rejse tilbage til tiden, hvor H.C. Lumbye komponerede sine fantastiske valse, polkaer og galopper. Musikformidler, dirigent, forfatter og dramaturg Henrik Engelbrecht fortæller den medrivende historie om Lumbyes univers, og SMUK, der netop har indspillet en EP med værker af Lumbye, vil spille en perlerække af Lumbyes kompositioner.

Vandrehistorier fortæller, at danskere over hele landet gik rundt og fløjtede Lumbyes mange ørehænger-melodier i 1800-tallet – og mon ikke det også er tilfældet for dig, når du går hjem fra koncerten med Slesvigske Musikkorps.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...