Haimons spiller 50 års Jubilæumskoncert

22. september 2015 Kultur

Tim Hansen møder SønderborgNyt på Hotel Comwell i Sønderborg, hvor han straks begynder at fortælle, om de gode gamle dage – og for ham begyndte de i 1968, hvor han blev en del af orkestret Haimons.

Tim Hansen er mere end klar til Jubilæumskoncerten.

Tim Hansen er mere end klar til Jubilæumskoncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Orkestret var startet tre år tidligere og gav den allerførste koncert på Folkehjemmet i Aabenraa og to af orkestermedlemmerne var med allerede dengang”, siger Tim Hansen. Og netop det, at Hamonds havde deres debut i Aabenraa forklarer, hvor det er i Sønderjyllandshallen i Aabenraa, der spilles Jubilæumskoncert på lørdag, hvor Haimonds skal på scenen som nummer to i en række på fem orkestre.

“Det er den koncert vi spiller lørdag aften, vi kalder Jubilæumskopncert”, siger Tim Hansen. Han kommer til at tænke på den tid, hvor han var med til at spille til skoleballer og også da de blev gode nok til at spille i ungdomsklubbet, på Klub 11 og i Sommerlyst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi var en del af Bobby, som så mange andre – og når der er Bobby i Sønderborghus, så er vi heldigcvis med”, siger han. Han så gerne, at der blev plads til de gamle Bobbyorkestre på Bobbydagen i Sønderborghus.

“For os gamle er det jo ren nostalgi, at vi møder hinanden og de gamle skolekammerater den dag”, siger Tim Hansen.

Friheden forklarer

Haimons har, som nævnt holdt sammen i mange år. Don og Kai har været med fra start, Tim fra ’68, Leif fra ’69, Per fra ’77 og den ny mand på holdet er Jan, som kom med i 2001.

haimons til en af de utallige koncerter.

haimons til en af de utallige koncerter.

“Når Haimons har eksisteret i så mange år, så er det ordet frihed, der er forklaringen. Vi spiller jo også sammen med andre eller optræder alene”, siger Tim Hansen. Der er også flere udgaver af Haimons.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan stille med tre, fire, fem eller seks mand”, siger Tim Hansen.

“Og vi elsker at optræde sammen hele flokken og vi synes selv, vi er ret gode til at synge. Hele vores repertoire er valgt, så vi skal synge flerstemmigt”, siger Tim Hansen.

Så falder snakket igen ind på de gode, gamle dage, hvor Keld og The Donkeys, Sir Henry, Peter Belli og alle de andre begyndte. Teddy, Chano, Jan og René. Længe efter kom Sebastian, Gasolin, Shubidua og mange flere.

“Jo, Per Nielsen har spillet med i haimonds i to omgange. Første gang fra ’71 og et par år frem. Han var med igen fra 1991 til ’96”, siger Tim Hansen. Per Nielsen var nødt til at lære at spille bas, fordi Haimons ikke havde brug for en trompetblæser.

Artiklen fortsætter under annoncen

VIP-timer med de inviterede

På lørdag er Haimons i Sønderjyllandshallens foyere allerede om eftermiddagen, hvor der skal hygges med en masse inviterede gæster. 10461381_10152941856513292_6348936507331482684_n

“Vi åbner nogle flasker champagne, så vi kan skylle nogle snacks ned og så skal vi hyggesnakke om de gode gamle dage. Møde gamle venner og bekendte”, siger Tim Hansen. Og det hele drejer sig om den samhørighed, der er omkring musikken.

“Ved spisetid skal vi ind i hallen, de fyldes med gæster, som har bestilt buffet – og når den er tømt, så står aftenen eller på masser af musik og masser af fest”, siger Tim Hansen.

Se billeder fra de gode gamle dage HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk