Halfdan Rasmussen blev vendt i ViKaLi

24. oktober 2015 Kultur

Den meget berømte digter, Halfdan Rasmussen, blev vendt og drejet på lørdagens temadag i ViKaLi i Gråsten, hvor Lise Guldberg sang flere af digterens viser og sange og Erling Tjørnelund spillede bas. IMG_2687

Selvfølgelig blev der lagt ud med Rapanden Rasmus, men faktisk har Haldan Rasmussen skrevet endnu flere tekster for voksne og det blev vist med en række sange fra samlingen Noget Om… der iøvrigt er indspillet med Otto Brandenburg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Merete Christensen fra ViKaLi elsker at samle viden og sortere al den viden, som hun samler,  i små bundter med elastikker om, så den kan lagres i hukommelsen og hentes frem igen til senere brug. Og lørdag pakkede hun bundtet med Halfdan Rasmussen-etiketten ud:

“Og jeg kan da fortælle, det er 100 år siden, han blev født. Barndommen havde han på Christianshavn og den kalder

Merete Christensen fortæller om Halfdan Rasmussen.

Merete Christensen fortæller om Halfdan Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

han – trods fattige kår – for en dejlig tid”, siger Merete Christensen til den lille skare tilhørere, der havde fundet ViKaLi i Gråsten.

“Halfdan Rasmussen begyndte at arbejde som ufaglært da han var 14 år. Han kom til at opleve perioder med arbejdsløs og tog på højskole i Helsingør – og det var på højskolen, han begyndte at skrive digte”.

Merete Christensen fortæller, at Halfdan Rasmussen blev en del af modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig – og han var en socialt bevidst mand. Blandt andet var han med i Amnesty og også i bevægelsen mod atomkraft.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk