Handel Enkelt ti-doblede omsætningen ved at sælge reparerede paller

30. marts 2021 Erhverv
Anina Hannah Hasse fra SDU og Allan Philipsen
Anina Hannah Hasse fra SDU og Allan Philipsen

Hver eneste uge kommer der små 4000 brugte paller ind gennem døren hos Handel Enkelt på Planetvej i Gråsten – og det er paller, virksomheden afhenter ved andre firmaer.

“Vi reparerer de ødelagte paller og sælger dem videre”, siger ejeren af Handel Enkelt, Allan Philipsen.

En stor del af pallerne sælges primært til kunder i Sønderjylland – og de er billigere end splinternye paller.

“Cirka 25 procent af disse sælges til udlandet”.

Tænker grønt

“Jeg synes, det giver rigtig god mening at genbruge træ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke mindst nu, hvor prisen på træ er steget med op til hele 20 procent. Lige så vigtigt er det, at det er godt for CO2-aftrykket, at vi genbruger”, siger Allan Philipsen, som har et samarbejde med SDU i Sønderborg.

“Anina Hannah Hasse fra SDU laver sin bacheloropgave her hos os og hun er ved at beregne CO2-besparelsen på at reparere paller fremfor bare at knuse dem og det viser sig som en rigtig god case”.

Handel Enkelt kan hjælpe enhver virksomhed af med defekte træ-paller, pap- og folieaffald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Handel Enkelt henter emballage, så sparer virksomhederne, ifølge Allan Philipsen, penge i forhold til, at komme det i en container som affald – og de sparer miljøet for CO2.

Godt for økonomien

Reparationerne af paller har mere end ti-doblet omsætningen hos Handelenkelt.

“Sidste år vækstede vi også til trods for Corona, dog har den sat sine spor i virksomhedens regnskab, her i 2021 ligger vi over budget”, siger en tilfreds ejer, som lige nu har otte medarbejdere.

Allan Philipsen kom på ideen med at reparere engangspaller, da han så hvor stort et ressource spild der var forbundet med at knuse disse, udover pallerne kører Handel Enkelt blandt andet kurértransporter.

“Jeg startede med en enkelt kølebil og i dag har jeg fire biler og en lastbil ude og køre”, siger Allan Philipsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra start har god service været særdeles vigtigt for ham, det skal være ”helt enkelt” at handle med os – og fordi han har sin egen lastbil, så kan han være meget fleksibel når kunderne står i en udfordring.

“Vi er godkendt til omgang med fødevarer, affald og har vognparken, der kan sikre at fødevarer, frost eller køl, pakker eller paller kommer frem til tiden og med ubrudt kølekæde, alle vores dygtige medarbejdere er uddannet chauffører og vi har alle tilladelser på plads “, siger Allan Philipsen.

Du kan læse meget mere på handelenkelt.dk

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...