Handicaprådet: Ank kommunens afgørelse hvis du ikke er tilfreds med den

9. april 2021 Samfund
Bente Rey. Formand for Handicaprådet
Bente Rey. Formand for Handicaprådet

Handicaprådet fik torsdag en orientering om Ankestyrelsens opgørelse over klager til Ankestyrelsen inden for social-, ældre- samt børne- og ungehandicap-området i Sønderborg Kommune i 2020.

Ud af 126 klagesager er 79 blevet stadfæstet, 37 afgørelser er blevet hjemvist til fornyet behandling, og 10 afgørelser er ændret.

“Vi bifalder, at forvaltningen har orienteret tidligt om opgørelsen, for det giver os mulighed for at få en god dialog i Handicaprådet om data. Og det giver os et godt grundlag for at diskutere kvaliteten i sagsbehandlingen på handicapområdet, som vi generelt finder tilfredsstillende, når vi ser på antallet af afgørelser i Ankestyrelsen ud af den samlede mængde afgørelser”, siger formanden for Handicaprådet, Bente Rey, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I rådet har vi en oplevelse af, at forvaltningen gerne hjælper med at klage. Vi vil stadig gerne opfordre borgere til at klage, hvis de er uenige i en afgørelse. Her skubber vi også på, så kommunen gør det endnu mere tydeligt, at det er muligt at klage – også mundtligt, hvis man ikke er tilfreds. Ved at klage til Ankestyrelsen kan man jo få afprøvet en afgørelse ved en uvildig instans”, siger Bente Rey.

Handicaprådet fik orienteringen, da Byrådet én gang årligt skal orienteres om, hvor mange sager, der er omgjort i Ankestyrelsen det forgangne år, og den politiske orientering sker i de kommende uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med orienteringen er, at sætte fokus på borgernes retssikkerhed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...