Handicapstævne – oplev hvor sjovt kørestolsbrugerne har det

27. august 2015 Gråsten

Hvis du har lyst til at se handicappede dyrke idræt, så er det om at komme en tur i Ahlmannsparken i Gråsten lørdag mellem 9 og 17. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”11902548_885201288199783_8960593041724209090_n” width=”217″ height=”300″ />

“Der kommer virkeligt gang i den hele dagen”, siger arrangør Svend Schütt til SønderborgNYT. Han nævner kørestolsbasket, elhockey, kørestolsmotion og flere andre discipliner.

Svend Schütt håber virkeligt, at der kommer publikum på, fordi det vil give stemningen et ekstra løft.

“Og man må altså gerne grine, når handicappede dyrker idræt. Det gør vi selv, for indimellem ser det vi laver jo morsomt ud”, siger han. Det gode ved at være mange om at dyrke idræt er, at man grine sammen – og det hører bestemt med til en god oplevelse.

Politikere er velkomne

Helge Larsen, som er formand for Sundhedsudvalget byder velkommen lørdag.

Helge Larsen skal byde velkommen til stævnet.

Helge Larsen skal byde velkommen til stævnet.

“Men andre politikere er også velkomne til at komme se, hvor meget handicappede faktisk er i stand til”, siger Svend Schütt, der gennem foreningen KGGO arbejder for at sikre kørestolsbrugere og gangbesværede gode muligheder for at udfolde sig.

Det er ikke længe siden, der blev lavet en egentlig handicap-parkeringsplads ved Ahlmannsparken, hvor en indgang samtidig blev gjort kørestolsvenlig.

“Det er vi utroligt glade for, fordi det gør, at vi kan invitere til “Med og uden handicap i Gråsten” på lørdag”, siger Svend Schütt til SønderborgNYT.

Drevet af lyst

Når Svend Schütt brænder masser af tid og energi af på at arrangere sit store stævne, så er der en meget enkel forklaring:

“Jeg har lyst til det og jeg kan se, der er et behov”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk