Hanssen Ejendomme får svenske ‘Biltema’ til Sønderborg

Biltemas varehus i Hjørring. Pressefoto
Biltemas varehus i Hjørring. Pressefoto
2. juli 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Med Billigblomst, Bauhaus og nu Biltema er cirka 200 arbejdspladser genskabt på den gamle JF-grund, og det nye område har fået cementeret Sønderborg som én af Danmarks bedste handelsbyer.

”Det er en stor tilfredsstillelse, at vi har realiseret visionen for området og fået udviklet 27.000 detail-m2 i Sønderborg, siger administrerende direktør i Hanssen Ejendomme Michael Andersen i en pressemeddelelse.

”Biltema og Bauhaus er jo nogle af de absolutte sværvægtere i international detailhandel, og jeg er utrolig stolt over, at de nu bliver en del af Sønderborgs handelsby. Det viser, at med ambitiøse mål og stærke samarbejder kan alting ske i Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Biltema, der er et svensk familieejet selskab med 13 varehuse i Danmark, glæder administrerende direktør Jacob Møller sig også:

”Vi glæder os rigtig meget til at komme til Sønderborg, der jo er en kommune og en by, man absolut føler, når man kommer hertil. Her er en helt særlig stemning, og som forretningscase er vi ret overbeviste om, at Sønderborg bliver et ret varmt sted for os – i ordets bedste betydning. Vi har gennem de seneste par år kigget på Sønderborg og har ledt efter den rigtige placering. Det er nu lykkes med hjælp fra Hanssen Ejendomme, og vi kommer til at ligge rigtig godt sammen med Billigblomst og Bauhaus”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Sønderborg Kommune glæder vi os gevaldigt over, at Biltema flytter til Sønderborg. Området på den gamle JF-grund bliver et attraktivt omdrejningspunkt i byens videre udvikling sammen med alle de andre nye butikker og forretninger, der er på vej i Sønderborg Kommune. Det vil ikke kun skabe mange job, men i høj grad også tiltrække rigtig mange personer til Sønderborg-området, og cementerer dermed Sønderborg som Sønderjyllands bedste handels- og oplevelsesby. Det lykkes, fordi kommunen og private investorer arbejder sammen for at tænke nyt”, siger borgmester Erik Lauritzen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Biltema forventer at åbne til august 2022 – alt afhængig af underskrifter, muligheden for at skaffe håndværkere, byggematerialer mv. Rekrutteringen til varehuset forventes at være igangsat forår/sommer 2022, og varehuset kommer til at beskæftige godt 40-50 medarbejdere.

”Fra Hanssen Ejendommes side er det en glæde, at vi de seneste år har kunnet bidraget til at skabe omkring 400 arbejdspladser i Sønderborg. Den store opgave bliver nu at sørge for, at der er arbejdskraft til at besætte de her arbejdspladser. Derfor tror jeg, at arbejdet med bosætning bliver et absolut strategisk kardinalpunkt for politikerne i de kommende år”, siger Michael Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...