Hansson Erhverv er godt i gang med den grønne omstilling

4. februar 2021 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Hansson Erhverv i Sønderborg har i mange af energioptimeret sine lejemål, heriblandt to haller på alt 1.700 m2, hvor der blandt andet blev skiftet til LED-belysning og i øjeblikket kigget på de to sidste haller, som skal energioptimeres.

Hansson Erhverv beskriver det som sund fornuft at tænke i de baner, fordi grønne investeringer tager mange positive effekter med sig. Eksempelvis et bedre indeklima, en bedre levetid på LED-belysning og et bedre lys.

Som supplement til Hansson Erhvervs viden har virksomheden fået udført en Energiberegning på et sine udlejningslokaler, Ønskebørn i Sønderborg, af rådgivningsvirksomheden, Scanenergi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beregningen giver viden om muligheder for at optimere energiforbruget og det ført til forskellige mulige tiltag.

Et af forslagene, som gjorde sig gældende ved energigennemgangen var udskiftning af lysstofrør til LED-belysning. Elforbruget for bygningen i dag svarer til en CO2-udledning på 4,45 tons.

Ved at udskifte til LED-belysning ville det være muligt at opnå mere end en halvering af elforbruget og der ville opnås en besparelse på elforbruget svarende til 2,71 tons CO2.

Hvis man omregner det til kroner og øre, vil det give en estimeret besparelse på 9.250 kroner om året og med en anslået investeringssum på 38.400 kroner vil det betyde en tilbagebetalingstid på 4 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere berørte muligheder i energigennemgangen er teknisk isolering af fjernevarmeinstallationer, hvor det ville være muligt for 2.000 kroner at spare 130 kg CO2 og 500 kroner om året.

Alt i alt har Hansson Erhverv en god tilgang til grønne investeringer, og prioriterer det højt – både for dem selv som virksomhed, men også for brugerne af lejemålene.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Ny politik skal sikre retning og kvalitet i fremtidens arkitektur og bevaring

1. december 2021 Politik

Sønderborg Kommune rummer flere gamle, bevaringsværdige kulturmiljøer, for eksempel omkring Gråsten Slot og i Augustenborgs historiske bymidte. Samtidig er der eksempler på moderne arkitektur og byplanlægning, eksempelvis ved Idrætshøjskolen og på Byens Havn, skriver Sønderborg Kommune. ”Jeg er meget glad for, at vi nu står med en politik, som både skal hjælpe os med sikre […]

Læs mere...