Debat: Har borgmesteren og byrådet nu også styr på pengene?

4. april 2016 Sønderborg

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

Borgmesteren siger i forbindelse med genvalget som spidskandidat for Socialdemokraterne, at der styr på pengene: “Der er godt styr på økonomien i kommunen. Vi overholder budgetterne på de store projekter, og det er jeg glad

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, der er styr på pengene i kommunen.

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, der er styr på pengene i kommunen.

for. Lige nu er vi i gang med at rette op på de grønne områder og vejnettet. Vi arbejder hårdt på det, men vi kan ikke nå rundt overalt på én gang. Så vi må bede folk have lidt tålmodighed”, siger han.

Det er ikke mere end tre uger siden borgmesteren ikke ønskede at kommentere Social- og Indenrigsministeriets nøgletal vedr. kommunens dårlige performance for: Serviceniveau, socioøkonomisk indeks og skat/serviceforholdet.

Tallene viste, at kommunen fik bloktilskud på grundlag af et socioøkonomisk indeks, der er 10% højere end regionsgennemsnittet, mens borgerne kun fik leveret kerneydelser for 11 procentpoint mindre. Det må derfor anses for at være en ren tilståelsessag, når Lauritzen nu siger han har styr på pengene.

Det er da godt Erik Lauritzen ikke lyver.

Den opmærksomme læser vil have noteret sig, at Lauritzen da også kun påstår at have styr på  de ”store projekter”.

Det må jo så være udligningsmidler og bloktilskud, som staten bevilger kommunen til dækning af det strukturelle underskud, kommunen bruger til ” De store projekter”  herunder ProjectZERO, spejderlejr, cykelløb, kulturhus og støtte til alment boligbyggeri, der ikke er brug for med over 3.000 tomme boliger i kommunen.

Se artiklen om de kommunale nøgletal HER

Venstre med til at spare på kerneydelserne

Peter Hansen ønskede heller ikke at kommentere ovenstående artikel, selv om han som økonomiudvalgsmedlem imagesikke har stemt imod at fjerne midler fra kerneydelser til kommunens skoler, ældreomsorg, handicappede og andre socialt udsatte for at bruge pengene herfra til de ”store projekter”, som byrådet har gennemført og vil gennemføre fremadrettet.

Venstre var jo godt nok heller ikke med i budgetforliget for 2015!

Men Venstre er med i 2016!

Og når man kigger på Danmarks Statistik-budgettallene , der vil indgå i nøgletallene fra Social- og Indenrigsministeriet, er der ikke nogen opmuntring at hente.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk