Har du de rigtige boliglån – tjek efter på boliglån.dk

7. januar 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Erhvervsministeriet lancerer i dag en ny prisportal for boliglån. Den skal gøre det nemmere at gennemskue, hvor man finder det mest fordelagtige lån. Erhvervsminister Brian Mikkelsen håber det vil øge konkurrencen på markedet for realkredittens og bankernes boliglån.

Den nye prisportal for boliglån bliver en del af Finanstilsynets hjemmeside og kan ses på adressen www.tjekboliglån.dk.

“Med prisportalen får forbrugerne på en enkel og brugervenlig måde mulighed for, at sammenligne priserne på forskellige lånetyper i de forskellige banker og realkreditinstitutter. Forbrugeren kan på den nye side umiddelbart sammenligne prisen på boliglån fra bank eller realkredit, der er yder det seneste kvartal. Prisportalen vil være endnu et vigtigt bidrag til at skabe større gennemsigtighed og vil dermed også styrke konkurrencen. Målet er, at boligejerne skal have lettere ved at finde frem til det billigste lån”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisportalen tager højde for alle de udgifter, der er forbundet med at optage et lån – renten, stiftelsesomkostninger, bidrag, gebyrer med videre. Det vil også blive muligt at få udspecificeret, hvor udgifterne strammer fra. Der er også udregnet årlige omkostninger i procent, ÅOP, for de enkelte lån, så lånene kan sammenlignes på et ensarter grundlag.

Det er i et samarbejde mellem realkreditinstitutterne og Finanstilsynet, at den nye prisportal er udviklet, og Brian Mikkelsen kalder den for “et vigtigt værktøj”, der vil gøre det betydeligt nemmere for forbrugerne at vælge de rette boliglån.

Artiklen fortsætter under annoncen

I første udgave af Tjek Boliglån indgår kun priser på lån ydet i oktober 2016. Det betyder, at der er relativt få lån, og at nogle institutter ikke fremgår i alle låneeksempler, fordi de i perioden ikke har ydet over 25 lån.

Fremover vil mængden af lån dog vokse og blive opdateret hvert kvartal.

Næste opdatering finder sted i starten af februar.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...