Har stadig gnisten – men er ramt af ammoniakregler

29. august 2018 Erhverv

LandboSyd inviterede politikere med ud i virkeligheden, hvor ammoniak-regler forhindrer al udvikling på et landbrug – og for de to folketingsmedlemmer Anni Matthiesen og Erling Bonnesen, begge Venstre, var det en øjenåbner at besøge en mælkeproducent.

Chr. Ihle og Annette Schmidt Ihle overtog ejendommen på Buskmosevej ved Gråsten i 1992. De udvidede med ny stald som afløser for den gamle bindestald og har 142 malkekøer.

Men nu står udviklingen stille:

”Det er ikke rart at arbejde med en bedrift, som er låst fast på den måde. Nedslidning af en ejendom er noget fanden har skabt, og vi har stadig gnisten i øjnene og lyst til at arbejde videre med bedriften”, siger Chr. Ihle i en pressemeddelelse fra Landbo Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke sjovt at stå op klokken fem hver morgen og arbejde 13-14 timer om dagen med noget, som ikke har en fremtid. Det kan være svært at se lyset, når vi ikke kan ikke få lov til at ændre det mindste på produktionen”.

”Eksempelvis har vi måttet leje en stald otte kilometer herfra til kvierne. Vi kører frem og tilbage med traktor og vogn og bruger 5.000 liter dieselolie om året til det formål. I stedet for at have kvierne herhjemme bruger vi tid på transport og har udgifter. Hvis der var 300 køer til at betale for det, var den en anden sag, men det er der jo ikke tale om”, siger Chr. Ihle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige vilkår med andre

Også hans hustru, Annette Schmidt Ihle, er påvirket af situationen:

”Vi kan godt li’ skoven og naturen, og vi vil gerne tage hensyn i vores produktion. Men disse regler er alt for restriktive. Hvis vi fik lov til at udvikle ejendommen, var der noget at arbejde videre på for andre, og så var det muligt, at nogen kunne overtage ejendommen. Så havde vi lige vilkår med andre. Nu kan vi ikke komme videre”, siger Annette Schmidt Ihle.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...