Harald Haugaard og Helene Plum spiller i Skelde

9. september 2013 Kultur

Fredag den 20. september gæster populære Harald Haugaard og Helene Blum gæster atter Nette Jensen i Skelde.

Sidste år var der udsolgt længe inden koncerten. Nu kommer de igen, folk-musikerne og ægtefolkene Harald Haugaard og Helene Blum.

De turnerer netop nu Europa og USA med Helene Blums ny album ”Men med åbne øjne” og kalder derfor turen for ”Open Eyes” eller ”Åbne Øjne” i Danmark. Alene i år bliver det til 120 koncerter, og den ene af dem er 20. september i Nette Jensens hyggelige lokaler i Skelde på Broagerland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Harald Haugaard og Helene Plum. Foto: Mie Lrenzen

Harald Haugaard og Helene Plum. Foto: Mie Lrenzen

– Vi glæder os til at spille i Sønderjylland, og vi glæder os til at spille hos Nette Jensen, hvor der jo sidste gang var fuldt hus og en forrygende stemning, udtaler Harald Haugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sønderjylland er for os noget særligt. Det er som om sangene og musikken finder sig godt til rette her, som om klangbunden her passer særligt godt til vores musik, fortsætter musikeren, der senest gæstede Sønderborg som del af april måneds FolkBaltica.

 

Koncerter on fire

Ægteparret siger, at turen indtil videre har været en succes, og at der ”slet og ret er fulde huse”.

– Det er svært at pege på en enkeltstående oplevelse fra turnéen hidtil, for der har været så mange fine stunder og særlige momenter. Eksempelvis i USA, hvor vi spillede for en masse 1., 2., og 3. generationsindvandrere fra Danmark. Det er meget rørende, siger Haugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Går en koncert særligt godt, så bruger musikere ofte udtrykket, at begivenheden er ”on fire”, at der er ild i den.

– Den slags koncerter har vi haft nogle stykker af. En skiller sig dog særligt ud, nemlig en optræden i sommer ved festivalen “Bardentreffen” i Nürnberg. Vi spillede i en gammel ruin i den gamle bydel. Klokken var ni om aftenen, der var pakket med folk foran os, og det var 30 graders varme, fortæller Harald med tydelig efter-glæde.

Ved koncerten i Skelde spiller Harald og Helene, som de oftest blot kaldes, numre fra ”Men med åbne øjne” og fra Haralds seneste album ”Den femte Søster”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er begrænset antal pladser. Billetterne, der koster 150 kroner stykket, bør derfor reserveres på telefon 60 61 91 75 eller på e-mail nette@nette-jensen.dk. Der kan kun betales kontant.

Koncerten foregår hos Nette Jensen Aktivitets- og Kulturhus, Midtballe 1 – Skelde, 6310 Broager. Find vej og info på www.nette-jensen.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...