Harald Haugaard og Helene Plum spiller i Skelde

9. september 2013 Kultur

Fredag den 20. september gæster populære Harald Haugaard og Helene Blum gæster atter Nette Jensen i Skelde.

Sidste år var der udsolgt længe inden koncerten. Nu kommer de igen, folk-musikerne og ægtefolkene Harald Haugaard og Helene Blum.

De turnerer netop nu Europa og USA med Helene Blums ny album ”Men med åbne øjne” og kalder derfor turen for ”Open Eyes” eller ”Åbne Øjne” i Danmark. Alene i år bliver det til 120 koncerter, og den ene af dem er 20. september i Nette Jensens hyggelige lokaler i Skelde på Broagerland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Harald Haugaard og Helene Plum. Foto: Mie Lrenzen

Harald Haugaard og Helene Plum. Foto: Mie Lrenzen

– Vi glæder os til at spille i Sønderjylland, og vi glæder os til at spille hos Nette Jensen, hvor der jo sidste gang var fuldt hus og en forrygende stemning, udtaler Harald Haugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sønderjylland er for os noget særligt. Det er som om sangene og musikken finder sig godt til rette her, som om klangbunden her passer særligt godt til vores musik, fortsætter musikeren, der senest gæstede Sønderborg som del af april måneds FolkBaltica.

 

Koncerter on fire

Ægteparret siger, at turen indtil videre har været en succes, og at der ”slet og ret er fulde huse”.

– Det er svært at pege på en enkeltstående oplevelse fra turnéen hidtil, for der har været så mange fine stunder og særlige momenter. Eksempelvis i USA, hvor vi spillede for en masse 1., 2., og 3. generationsindvandrere fra Danmark. Det er meget rørende, siger Haugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Går en koncert særligt godt, så bruger musikere ofte udtrykket, at begivenheden er ”on fire”, at der er ild i den.

– Den slags koncerter har vi haft nogle stykker af. En skiller sig dog særligt ud, nemlig en optræden i sommer ved festivalen “Bardentreffen” i Nürnberg. Vi spillede i en gammel ruin i den gamle bydel. Klokken var ni om aftenen, der var pakket med folk foran os, og det var 30 graders varme, fortæller Harald med tydelig efter-glæde.

Ved koncerten i Skelde spiller Harald og Helene, som de oftest blot kaldes, numre fra ”Men med åbne øjne” og fra Haralds seneste album ”Den femte Søster”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er begrænset antal pladser. Billetterne, der koster 150 kroner stykket, bør derfor reserveres på telefon 60 61 91 75 eller på e-mail [email protected]. Der kan kun betales kontant.

Koncerten foregår hos Nette Jensen Aktivitets- og Kulturhus, Midtballe 1 – Skelde, 6310 Broager. Find vej og info på www.nette-jensen.dk.

Skrevet af: Ole [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...