Havnemesteren skal ikke bruge meget tid på at kræve havnepenge ind

3. juni 2020 Erhverv

Når man tager en tur langs Havnepromendaen, så er det ret tydeligt, der ikke er mange lystsejlere – og hvornår de kommer igen, kan havnemester Torben Østerby ikke sige noget om.

“I såkaldte almindelige tider plejer  tre ud af fire lystsejlere at være turister, så det er klart, havnen virker lidt tom”, siger Torben Østerby til SønderborgNYT.

Trods det store fald i antallet af sejlere, så har det næsten ingen indflydelse på havnemesterens arbejdsdage.

“Jeg skal ikke bruge en halv til en hel time på at gå rundt og kræve havnepenge ind fra sejlerne. Ellers er alt, som det plejer at være”, siger havnemesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget af hans arbejdsdag går med at drive 250 faste bådpladser, sørge for affaldsplaner og lignende ting.

“Jeg går også til en hel del møder”, siger han.

“Og forresten så bruger jeg heller ikke mange daglige minutter om dagen på at fortælle sejlere, hvor der er en bager og et supermarked”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...