Havvandstanden forventes at stige med op til en meter omkring Sønderborg

2. februar 2022 Samfund
Foto: Stormen 'Malik' skabte forhøjet vandstand
Foto: Stormen 'Malik' skabte forhøjet vandstand

Alverdens klimaeksperter har forudset, at havvandstanden stiger som et resultat af klimaforandringerne og det kan mærkes i Sønderborg Kommune, særligt omkring Sønder Havnegade, som i weekenden igen var spærret for trafik, da stormen ’Malik’ kom forbi og vandet efterfølgende kom op over havnekajen.

Og meget tyder på, at beboerne omkring Sønder Havnegade skal forvente mere vand fremover:

”Det nye er, at den generelle vandstand forventes at stige med op til en meter frem mod 2100 og så skal der ikke særlig meget højvande til, før vandet står op over havnekajen”, siger Lisbeth Møller Jensen, som er afdelingsleder ved Vand og Natur i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havvandstanden er allerede højere nu end for 30 år siden og når vi når hen forbi 2050, forventes det, at havvandsstigningen vil tage større fart og dermed må vi også forvente, at vi får flere og større stormfloder i fremtiden, forudser Lisbeth Møller Jensen.

I år har Sønder Havnegade allerede været spærret i to perioder og sidste år var den spærret otte gange på grund af forhøjet vandstand og i 2020, var der lukket for al trafik hele ni gange.

Det viser en opgørelse fra Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...