Hedebølge på vej – Pas på med grill, bål og afbrændinger

11. august 2022 Samfund

Sommervarmen gør, at der er meget tørt og det øger risikoen for brand i naturen og i haver.

“Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner der arbejder i høsten”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning.

Risikoen for at en brand spreder sig fra f.eks. en mark til den omkringliggende natur er meget høj.

“Vi opfordrer folk til at tjekke hjemmesiden brandfare.dk inden de tænder eksempelvis bål eller starter ukrudtsbrænderen”, siger Jesper Grau til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset om det er grillkullene, ukrudtet eller marken, du gerne vil brænde af, så tænk på brandfaren. Det sker ofte, når vejret er varmt og godt, at de frivillige brandværn får mere at lave.

”Vi vil meget gerne undgå brande og de konsekvenser ilden kan få for både naturen, dyr og mennesker”, siger indsatslederen.

DMI skriver:

Fra torsdag eftermiddag ventes dagtemperaturen at nå op over 25 grader de fleste steder i Danmark, og stedvis ventes den at nå op til eller lidt over 28 grader.

Artiklen fortsætter under annoncen

De varmeste dage ventes at blive fredag til søndag hvor temperaturen stedvis kan nå op omkring 30 grader.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...