Heidi F. Jørgensen vil gerne have tjeneruddannelsen til Sønderborg

12. oktober 2018 Sønderborg

Venstres byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen skriver:

Det er nu blevet en del af budgetaftalen, at Sønderborg kommune sammen med det eksisterende uddannelsesmiljø skal arbejde målrettet for at tiltrække og etablere flere nye uddannelser – ”det kunne være uddannelser inden for erhverv der relaterer sig til områdets turismesatsning, eksempelvis tjeneruddannelsen”.

Og netop tjeneruddannelsen har været vigtig for mig at få med i budgetaftalen, fordi restaurationsbranchen er voksende – også i den grad i Sønderborg kommune, men som i så mange andre brancher, så er det en udfordring at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min egen oplevelse i restaurationsbranchen er, at her starter en del unges arbejdsliv, både som fritidsjob, men også de som endnu ikke har kunne træffe beslutning om, hvilken uddannelse de ønsker at tage i fremtiden.

Nogle føler sig godt tilpas i restaurationsbranchen, men der er ikke de store muligheder for at tage en uddannelse inden for branchen – i hvert fald ikke, hvis vi vil have dem til at blive boende i Sønderborg kommune.

Hvorfor ikke tage en tjeneruddannelse?

Der er gode muligheder for job både indenfor a la carte, selskaber og konferencer – både her i området og også hvis man senere ønsker at være selvstændig restauratør, få job i udlandet eller gå efter en lederstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Motivationen for at blive faglært tjener vil med større sandsynlighed være til stede, når de arbejder i branchen i forvejen, de er unge og arbejdstiderne har på dette tidspunkt ikke den store betydning.

Tjeneruddannelsen er fleksibel og overskuelig, fordi den er opdelt i flere trin.

Har man afsluttet et trin kan man allerede bruge den del i erhvervslivet, og så senere vende tilbage og tage et speciale.  Udover et samarbejde med det eksisterende uddannelsesmiljø, så er det for mig også vigtigt, at der indgås en god dialog med restaurationsbranchen, så at der er en bred opbakning til uddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere uddannelser til Sønderborg kommune vil også i den grad falde godt i tråd med vores handleplan for bosætning 2019 – 2022 , som vi netop har vedtaget i erhvervsudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...