Hele byrådet står samlet om budgettet

23. september 2015 Sundeved

Med overskriften ”Det går fremad – en ansvarlig kurs”, indgik byrådets partier onsdag formiddag et budgetforlig, som betyder, at Sønderborg byråd fortsat vil arbejde med en stram økonomisk styring, men også med plads til de visioner, som et enigt byråd har besluttet. Det er første gang, siden kommunalreformen i 2007, at et budgetforlig bakkes op af hele byrådssalen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Stefan Lydal fik sikret flere penge til ældreområdet.

Stefan Lydal fik sikret flere penge til ældreområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er det Socialdemokraterne, Slesvigsk Parti, Konservative Folkeparti, Fælleslisten, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti, som er med i aftalen og dermed har medvirket til at fastlægge rammerne for Sønderborgs økonomi for perioden 2016 -19.

”Der skal ikke herske tvivl om, at jeg er rigtig, rigtig glad for at det lykkedes os at stå sammen som byråd og få skabt et budgetforlig, som er bredt forankret. Og jeg vil gerne sige tak til alle partierne, som har sat sig til forhandlingsbordet med en åben og konstruktiv tilgang til forhandlingerne”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med det nye budgetforlig holder byrådet fortsat fuldt fokus på de tre fyrtårne, Destination Sønderborg, Byens Havn og ProjectZero. Samtidig vil man arbejde på at videreudvikle både byrådets særlige indsatsområder, som fx erhverv, kultur og turisme, uddannelse og det aktive medborgerskab.

DF fik sat fingeraftryk

“Og vi fik sat 15,14 millioner kroner af til ældreområdet, så der bliver råd til at have flere på vagt på plejehjemmene om natten”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.Under 1. behandlingen af budgettet meldte han klart ud, at det var et ultimativt krav med flere medarbejdere på nattevagt på plejehjemmene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi fik ikke vores ønske helt opfyldt, men kom  et flot stykke hen imod det”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen understreger dog, at de kommende års budget rummer en høj grad af usikkerhed på

Politikerne er klar til at stemme budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Politikerne er klar til at stemme budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

grund af den aftale som Kommunernes Landsforening indgik med regeringen, ikke mindst i perioden 2017-19 er der usikkerhed om økonomien i landets 98 kommuner.

”På vores budget vil der i perioden 2017-19 blive behov for at skrue ned på de kommunale anlægsinvesteringer. Samtidig intensiveres arbejdet med den igangværende effektiviseringsstrategi, som skal sikre, at vi optimerer vores ressourcer, uden at gå på kompromis med kvaliteten af den kommunale service”, siger borgmester, og understreger, at man fortsat vil arbejde for at kommunen også fremadrettet vil investere klogt i både mennesker og maskiner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...