Hele familien skal op på jernhesten i maj måned

22. april 2021 Samfund

Racercykler, børnecykler, el-cykler, løbecykler, ’havelåger’ og cykler med støttehjul. Det hele skal findes frem i maj, hvis man bor i Sønderborg Kommune – kommunen hvor børn nærmest cykler, før de kan gå. I hvert fald hvis man tæller løbecyklerne med – og det gør man i kampagnen ”Vi kan cykle”. Flere af kommunens dagtilbud har allerede fokus på cykling – og ellers er Cyklistforbundets børnehavekampagne i maj måned en oplagt mulighed for at komme i gang med for eksempel cykellege på institutionens parkeringsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange cykler til arbejde

Kampagnen ”Vi Cykler Til Arbejde” er efterhånden en gammel kending i kommunen, der igen i år ligger så højt på deltagerantal, og kommunen kan måle sig med antal deltagere i langt større kommuner. Sønderborg Kommune ligger lige nu på 6. pladsen over kommuner med flest tilmeldte – overgået af bl.a. København, Aarhus og Odense, med langt flere indbyggere, og hvor cyklen om muligt har endnu flere håndgribelige fordele som transportmiddel i tæt bytrafik.

”Tilmeldingerne strømmer stadig ind, og man kan endda tilmelde sig langt ind i maj måned. Det glæder mig, at vi igen i år kan se, at der er rigtig mange deltagere Sønderborg Kommune. Det gør, at jeg med stolthed tør omtale vores kommune som en rigtig cykelkommune, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

”Vi har afstandene til det, vi har cykelstierne, og så har vi det rette fokus, hvor flere og flere kan se de mange sundhedsmæssige og klimamæssige fordele ved at cykle, i stedet for at køre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune bruger årets kampagne til at sætte fokus på sundhed og fællesskab på arbejdspladser i kommunen. Som noget nyt kan der i år også cykles med fra hjemmekontoret.

Børn cykler i skole, når forældrene bakker op

Og endelig er der den lokale kampagne ”Giv dit Barn lov”, som gentages for fjerde gang den 3.-18. maj, hvor skolebørn i 0.-6.- klasse kan deltage i konkurrencer og blive belønnet med mindre præmier, hvis de cykler i skole. Selvom det er børnene, der skal træde pedalerne, henvender kampagnen sig i lige så høj grad til forældrene:

Artiklen fortsætter under annoncen

”For det første skal forældrene, som kampagnen siger, give deres børn lov til at cykle, der hvor cykelvejen tillader det. Og for det andet er det i meget høj grads forældrenes initiativ og praktiske hjælp, der gør det muligt for børn at komme afsted på cykel. Cyklen skal være smurt og pumpet, der skal måske være en cykelkurv med plads til gymnastiktasken, ligesom det er fars og mors ansvar, at hjælpe barnet godt afsted om morgenen”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af maj måned kan man følge de forskellige kampagneaktiviteter og del-konkurrencer på Facebooksiden På cykel i Sønderborg

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...