Helge Larsen glæder sig over akutteamet virker

9. oktober 2015 Sundeved

Der kommer flere og flere ældre i Sønderborg Kommune og samtidig kommer der krav om effektivisering af det danske sygehusvæsen med kortere indlæggelser. Derfor har man i Sønderborg Kommune oprettet et akutteam, som skal være med til at styrke det nære sundhedsvæsen, sikre at det stigende antal ældre kan få rettidig behandling og for at håndtere de tidligere udskrivelser.

Helge Larsen vil forebygge flest mulige indlæggelser.

Helge Larsen vil forebygge flest mulige indlæggelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Akutteamet blev oprettet i 2012 til at behandle og pleje borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i hurtigere grad end tidligere og for at forebygge eller forkorte indlæggelser, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er siden blevet godt modtaget. Borgerne er glade for behandlingen, der foregår i hjemmet i stedet for på sygehuset, og faktisk har mange ældre gavn af at blive i hjemmet i stedet for at være patient på et sygehus. På medarbejdersiden er de praktiserende læger og sygehuspersonale tillidsfulde over for akutteamet og deres kompetencer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

“Det glæder mig at se, at akutteamet virker, og at samarbejdet med det regionale sundhedsvæsen og de praktiserende læger fungerer”, siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen.

Akutteamet kommer ud mellem kl. 7 og 23, og det er for eksempel egen læge eller sygehuset, der henviser til akutteamet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...