Helge Larsen: Kommunen vil ikke styre frivilligt arbejde

20. november 2015 Sønderborg

Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen skriver:

Et enigt Sundhedsudvalg insisterer på ikke at blande sig i selve det frivillige arbejde. Tværtimod, så tilbyder vi den frivillige verden et Frivillighedens Hus styret af frivillige for frivillige. Så der er tale om mulighedernes land.

Når Huset åbner 1. maj, så vil alle frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger og organisationer samt

Helge Larsen forklarer, det bliver frivillige - og ikke landsdækkende forening eller kommunen - der skal lede aktiviteterne i Frivillighuset.

Helge Larsen forklarer, at kommunen ikke blande sig i det frivilllige arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

interesserede borgere blive inviteret til at fylde rammerne ud. Hverken embedsmænd eller politikere vil blande sig i, hvordan brugere af huset vil organisere sig. Det kan ende med et brugerråd, en bestyrelse eller noget tredje.

Kommunen stiller rammerne til rådighed: Et 400 kvadratmeter stort hus med facade til gågaden, med mindre mødelokaler og med mulighed for et mødelokale på op til 300 kvadratmeter. Der vil være mulighed for opbevaring af foreningsmaterialer.

Huset er handicapvenligt uden trapper og stejle ramper. Der er handicaptoilet. Samtidig er det centralt beliggende med parkeringspladser tæt ved og tæt ved busstationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gågade placeringen giver den frivillige verden nye muligheder for synlighed og rekruttering med mulighed for pop-up shops, udstillinger og fremvisninger samt events. Og måske kan en ny og yngre slags frivillige blive inspireret og inddraget. Samarbejde på tværs, ide´udvikling, erfaringsudveksling og gensidig inspiration er muligheder.

Kommunen stiller en fuldtids administrativ medarbejder til rådighed til at varetage husets daglige drift og yde faglig rådgivning, men ikke til at styre og lede de frivillige. Det gør de bedst selv.

Vi inviterer den frivillige verden til samskabelse.  Brug de unikke rammer, fyld dem ud med liv og aktivitet til gavn og glæde for det frivillige arbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk