Helge Larsen vil arbejde videre med sundhed i bredeste forstand

6. november 2017 Augustenborg

Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen, Socialdemokratiet, skriver:

Det er min opfattelse, at politik dybest set handler om mennesker.

Derfor er det os politikeres fornemste opgave at skabe så gode rammer som muligt for, at alle kommunens borgere kan leve et så godt liv som muligt. Vi har kun ét liv, mig bekendt, så det gælder om at få så meget ud af det som muligt.

Om vi lever et godt liv afhænger af mange faktorer.

Og der er nok også forskel på, hvad vi mener med et godt liv. Men én af de afgørende forudsætninger for os alle er vores sundhedstilstand, vores trivsel. Hvis vi har det skidt og går og skranter, så kniber det jo med livskvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad mig understrege, at når jeg taler om sundhed og trivsel, så tænker jeg ikke alene på vores fysiske tilstand. Vores psykiske og sociale velbefindende er mindst lige så afgørende.  Det nytter jo ikke meget at have en toptrimmet krop, hvis man er ensom eller man har ondt i tilværelsen.

At sundhed og trivsel spiller så stor en rolle for vores liv, er årsagen til, at jeg har viet en ret stor del af mit politiske liv på at stå i spidsen for forebyggelse af sygdomme og fremme af sundheden i vores kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også årsagen til, at jeg i mit politiske arbejde fokuserer så meget på at skabe gode rammer og vilkår for det frivillige sociale arbejde i kommunen. De frivillige skaber jo i den grad trivsel og fællesskab og de modvirker ensomhed.

Endelig hænger det også sammen med min tredje mærkesag, som er kampen mod uligheden i samfundet. Alle borgere skal have lige muligheder for at leve et godt liv, uanset hvem deres forældre er og uanset deres uddannelsesniveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk