Hella Joof: Lad din hjerne drysse glimmer på de gode øjeblikke

25. april 2017 Gråsten

Det var Gunnar Hattesen, der i rollen som formand for Gråsten Handel, bød velkommen til et foredrag om lykke med Hella Joof i Ahlmannsparken tirsdag aften.

“Hvor er det helt fantastisk, at vi er 900 samlet her i aften og nu skal i høre Hella Joof fortælle i en times tid. Derefter er der pause, hvor i kan komme op til Hella Joof og tage selfies og sådan noget”, sagde Gunnar Hattesen.

“900 mennesker. Det er mange. Og sjovt nok tænker jeg altid det med, at der nok ikke kommer så mange. Så kan de jo komme lidt tættere på eller måske kan vi sætte os i en lille rundkreds”, siger Hella Joof og afslører dermed at den såkaldte stenalderhjerne virker glimrende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hella Joof er omrejsende i meninger om livet og lykke.

Hella Joof har holdt foredrag i en række år – og det begyndte med at hun blev ringet op og spurgt, om hun ikke ville komme og holde et foredrag og hun sagde straks ja. Og foredraget lå jo langt ude i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da tiden nærmede sig, ringede jeg og spurgte, om jeg ikke skulle tage nogle filmklip og sådan med, når jeg skulle fortælle om noget film. Men det skulle jeg ikke”, siger Hella Joof.

På et eller andet tidspunkt havde Hella Joof udtalt sig til et blad om sine meninger om lykke og mange andre ting.

“Og det var det, jeg skulle tale om i foredraget og det har jeg gjort lige siden – og foredraget er også blevet til en bog”, siger Hella Joof og forklarer, at hvis nogen tidligere har hørt hende hende sige det stik modsatte af det, som de hører denne tirsdag, så skyldes det, at hun er blevet klogere siden sidst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I kender vel også det med, at man i årevis går og tror, at sådan og sådan er det bare – og så pludselig opdager, at det er det så ikke”, siger hun.

Hun fortæller videre, det er herligt at holde foredrag om sine meninger. Veninderne orker ikke at lytte længere, manden sidder bare og nikker og datteren er rejst hjemmefra.

Enkel opskrift på lykke

I ’80erne grundforskede Hella Joof i det stik modsatte af lykke og var selvfølgelig imod stort set alt i samfundet.

“Og vender man alt det 180 grader, så lander man i lykke”, siger hun og konstaterer, der også er mænd med til hendes foredrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvor er det godt at se jer. Jeg ved godt, at i mere eller mindre er truet til at gå med”, siger Hella Joof.

Glimmer

“Vores hjerner er slet ikke gearet til lykke. Vi har nemlig stenalderhjerner, der lynhurtigt registrerer alt farligt og ubehageligt og den husker alt det negative, så vi er klar”, siger Hella Joof.

“Vi skal øve os i, at vi i vores bevidsthed kommer glimmer på alt det gode gennem vores dage og så stille plusserne op på kaminen og se dem for os, når vi skal til at sove”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det kan være, når manden to uger efter vi var hos frisøren opdager, vi er blevet klippet”.

“Jo, det er jeg og nu er det helt kort og i to farver. Kom glimmer på og op på kaminen”.

“Eller når han lægger armene om os og siger, at det er lige så dejligt, som dengang han kunne nå hele vejen rundt”, siger hun.

Hella Joof fortæller, man selvfølgelig ikke bliver lykkelig ved at drysse glimmer på de gode øjeblikke. Men man giver det gode sin opmærksomhed og lærer hjernen aft have fokus på det.

Brok og misundelse

Der er mennesker, der synes, at både jobbet og kollegerne ikke du’er.

“Og så er der tre muligheder. De er, at man ti’er stille og giver det en chance. At man skriver sin opsigelse eller prøver at få ændret tingene til det bedre”, siger Hella Joof.

900 til foredrag med Hella Joof.

“Hvis man bare sætter sig i kantinen og brokker, så kommer man hurtigt til at sidde alene. Brok gør dig ikke mere lykkelig. Der skal handling til”.

Og de såkaldte øvdage, hvor alle omkring en er helt umulige kender de fleste af os. Det er de dage, hvor man får en P-bøde, kollegerne knurrer ad os og de også er sure i børnehaven, når man kommer lige før lukketid og henter datteren eller sønnen.

“Og dét som de situationer har tilfælles, det er, at man var der og måske fik man P-bøden, fordi man straks skældte P-vagten ud. Og kollegerne blev nok sure, fordi man brokkede sig, fordi man troede de vare sure over, at P-vagten havde forsinket os. Og i børnehaven reagerede vi som om, at de var sure over, at vi kom sidst på dagen”.

Der er altid nogen, der er stærkere end dig, flottere end dig, dygtigere end dig og sikkert også bedre til at indrette hjemmet end dig.

“Og i stedet for at være misundelig, så skal du tænke, om du hellere vil være den anden. Altså ikke bare være flottere. Du skal have hele pakken. Rub og stub. Det vil sige den andens mand, børn, job og svigerforældrene følger med”, siger Hella Joof.

“De hjemløse Hus Forbi-sælgere vil heller ikke være en anden end den, som de er. De vil bare gerne have et sted at bo”, siger hun.

“Og så skal vi huske, at vi allesammen er mirakler. For hvis ikke vores forældre havde mødt hinanden og deres forældre heller ikke havde gjort det, så ville vi jo være nogle helt andre end dem, som vi er”, siger Hella Joof.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...