Helle Miang har arbejdet på byens hotel i hele 25 år

20. februar 2020 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Helle Miang har været på Hotel Sønderborg Strand i 25 år og der har i alle årene været en udvikling i hotellet, som har en af Sønderborgs absolut smukkeste beliggenheder. Det må man også sige, der har været, når det handler om Helle Miang, der gik fra receptionist til hoteldirektør.

I anledning af jubilæet var der åbent hus torsdag eftermiddag, hvor samarbejdspartnere, forretningsforbindelser, gæster og venner af huset kiggede ind.

“Vi skal tilbage til året 1995, hvor Hans Engell blev formand for Konservative og Ninn-Hansen blev fritstillet, så han kunne blive dømt i Tamilsagen og samme år skete det glædelige, at Helle Miang blev ansat i receptionen her på hotellet, der dengang hed Scandic”, sagde Leif Maibom og gjorde opmærksom på, at hvis nogen ville holde tale, skulle de lige sig det til ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en tid, hvor der blev hyggesnakket og hentet mad kom den første tale og Leif Maibom gjorde opmærksom på, at personalet havde valgt en gammel dame, der skulle sige nogle ord på deres vegne.

“På hotelsprog hedder det oldfrue”, sagde han.

“Det er jo dejligt, at jeg blev valgt til at sige nogle ord til vores chef – og jeg vil sige, at Helle Miang må sidde og smile på sit kontor, når døren er lukket. Hendes ledergruppe har været her næsten lige så længe, som hun selv har. Så noget må hun gøre rigtigt”, sagde oldfrue Hanne Lensch i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra revyholdet var det Lone Rødbroe, der gik op til mikrofonen og Thomas Pakula satte sig ved klaveret.

“Vi vil hylde dig med en sang og det bliver en, der handler om dig”, sagde Lone Rødbroe til Helle Miang, inden hun og Pakula tog fat på ‘Love me Tinder’.

Glad jubilar

Helle Miang er glad for, at omkring 100 mennesker kiggede indenfor på hendes jubilæumsdag.

“Og jeg er også glad for mit job, der jo er lidt anderledes nu, hvor hotellet ikke er en del af en kæde”, siger Helle Miang til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helle Miang trådte over dørtærsklen for første gang 20. februar 1995, hvor hun startede som receptionist på det, der dengang hed Scandic i Sønderborg.

Efter bare 2 1/2  år på posten blev hun udnævnt til receptionschef og senere som bookingchef – stadig i Scandic-tiden på hotellet.

“Bookingchef var en mere administrativ stilling og jeg var derfor ikke så meget ude i receptionen, som jeg hidtil havde været”, siger Helle Miang..

Jesper Rosanes, der dengang var hoteldirektør, kunne se potentialet i Helle Miang og udnævnte hende derfor til hotelchef med ansvaret for salg, konferencer, housekeeping og receptionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2008 meddelte Jesper Rosanes, at han ønskede at træde tilbage som hoteldirektør på det, der nu hed Comwell i Sønderborg.

På det tidspunkt var Helle Miang i gang med en to-årig ledelsesuddannelse i Comwells interne ledelsesprogram.

Det rigtige hold

“Et år inde i programmet fik jeg tilbuddet om at blive hoteldirektør, når Jesper trådte tilbage og det har jeg så været lige siden”, fortæller Helle Miang.

Med Helle Miang som leder, arbejder man under begrebet ”Frihed under ansvar”. Helle Miang lægger ikke skjul på, at hun vil se resultater og at hun stoler på, at personalet sammen med hende til hver tid vil lægge sig i selen for at få hotellet til at fungere på alle fronter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Helle Miang ansat kompetente afdelingsledere i de forskellige afdelinger af hotellet og det fungerer helt efter hensigten.

“Jeg kan jo se, at alle klarer deres opgaver med stolthed og perfektion og at alt mit personale tager deres ansvar alvorligt”, siger Helle Miang.

Fra januar 2019 blev Comwell Sønderborg til Hotel Sønderborg Strand, et lokalt hotel, som ikke er en del af en kæde, hvor ledelsen sidder langt fra Sønderborg.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...