Helt almindelige mennesker rådgiver sygehusene

24. marts 2017 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Da Erik Fuglsangs kone blev syg, blev sygehuset en del af deres fælles hverdag. Det var med til at vække hans interesse for, hvad der sker på et sygehus og ikke mindst, hvordan det opleves set fra patientens synsvinkel.

Derfor er han medlem af Brugerrådet ved Sygehus Sønderjylland.

Søren Kofoed meldte sig til Brugerrådet fordi han efter lang tids ansættelse i sundhedsvæsnet fik konstateret en behandlingskrævende hjerterytmeforstyrrelse, der udvidede hans opfattelse af sygehuset fra brugernes side.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er du i et behandlingsforløb på Sygehus Sønderjylland, har du været indlagt, eller har du måske et nærtstående familiemedlem, der har været fast gæst på sygehuset?

Bor du i Sønderjylland og kan du afsætte nogle timer seks-otte gange årligt til møder på sygehuset?

Måske kan du så også hjælpe os med at gøre Sygehus Sønderjylland endnu bedre for patienterne.

Brugerrådet

Brugerrådet ved Sygehus Sønderjylland består dels af borgere fra hele det sønderjyske område, dels af repræsentanter fra patientforeninger og nogle nøglepersoner fra sygehuset, der kan fungere som bindeled.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brugerrådet skal give sygehusets ledelse viden om brugernes oplevelser, erfaringer og ønsker og på den måde medvirke til at patienter og pårørendes kan påvirke udviklingen af sygehusets ydelser, eller som Erik Fuglsang udtrykker det:

-Brugerrådet skal være med til at oplyse ledelsen om uhensigtsmæssigheder som patienten udsættes for i sin kontakt med sygehuset. Det være sig lige fra indkaldelser til behandling/kontroller til indretning af sygehuset.

Også parkeringsforholdene for patienter og pårørende, der kommer i dagtimerne, har været et af de varme emner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvad der er det mest spændende, synes jeg er svært at pege ud. Vi har været inde om mange emner. En ting der har fyldt meget er, skiltningen på sygehusene. Det har vi virkelig brugt tid på og det ser ud til at vi er kommet igennem med vores forslag”, siger Søren Kofoed.

Han forventer, at Brugerrådet i de kommende år blandt andet vil komme til at bruge tid på det planlagte sygehusbyggeri i Aabenraa og adgangsforholdene i byggeperioden.

“Jeg synes vi har fået indflydelse på de områder vi har kommet med ændringer til eller sagt det her virker ikke. Vi har også fået forelagt diverse materiale som skulle gives til patienterne og ente godkendt det eller kommet med ændringer til materialer, således at materialet bliver mere personligt”, siger Søren Kofoed i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skriv til Brugerrådet

Alle kan komme med forslag til sager, som Brugerrådet kan tage op.

Hvis du som patient eller pårørende gerne vil i kontakt med brugerrådet eller ønsker, at Brugerrådet skal kigge på nogle generelle forhold omkring Sygehus Sønderjylland, så kan du skrive til brugerrådet på Brugerraadet.SHS@rsyd.dk

Det er samme adresse, du skal bruge, hvis du selv har fået mod på at blive en del af rådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brugerrådet vil meget gerne op på at have 10 medlemmer, blandt andet for at få større forskellighed og fordeling af opgaver, så man ikke skal være så afhængig af opgaven. Samtidig er der et ønske om at være bredt repræsenteret.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Frisørlauget søger herremodeller til gratis klip på mandag

1. februar 2023 Erhverv

Frisørlaug Sønderborg er vært for en professionel, meget dygtig frisør, der kommer fra Aalborg og mandag skal han undervise en masse lokale frisører. Vi mangler herremodeller, skriver Frisørlauget: En med krøller og lidt længde. En med langt nakkehår. En med masser af hår. En med længde på. Modeller skal være til rådighed mellem klokken 15 […]

Læs mere...