Hent gratis sikkerhedsbriller til dine børn i Bilka

8. december 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

I 2021 kom 47 børn til skade med fyrværkeri på nytårsaften. Værst går det ud over dem, der ikke bruger beskyttelsesbriller. Derfor uddeler Bilka i Sønderborg gratis børne-sikkerhedsbriller til alle, der køber fyrværkeri i varehuset fra 15. december. Missionen er, at alle kommer sikkert ind i det nye år.

2022 lakker mod enden, og for mange danskere hører farvestrålende raketter og storslåede batterier sig til årets sidste dag. Men når rådhusuret når til midnat, og danskerne trækker i overtøjet for at gå ud og tage del i festlighederne, er det vigtigt at passe på. Særligt på de små størrelser i familien, skriver Bilka i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert nytår er der fyrværkeriskader

Hvert år får landets skadestuer besøg af tilskadekomne danskere, der har været det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, når fyrværkeriet er blevet antændt nytårsaften. Ved årsskiftet 2021 kom hele 47 børn under 15 år til skade med fyrværkeri. Det viser tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

Og igen i år vil Bilka gøre, hvad de kan for at nedbringe tallet af tilskadekomne. Derfor uddeler Bilkas varehuse i år 85.000 sikkerhedsbriller, så både børn og forældre trygt kan vende blikket mod den farvestrålende nattehimmel, når klokken slår midnat, og komme sikkert ind i det nye år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For mange danskere udgør fyrværkeri et festligt og flot indslag på nytårsaften. Men hvert år kommer børn desværre også til skade med fyrværkeri. Og ofte kunne skaderne være undgået, hvis børnene havde haft sikkerhedsbriller på. Hos Bilka vil vi det problem til livs. Vores mission er at passe på børnene og minde alle om, hvor vigtige sikkerhedsbriller er”, siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

Børne-sikkerhedsbrillerne deles gratis ud til kunder, der fra den 15. december køber fyrværkeri i Bilka.

Artiklen fortsætter under annoncen

”At bruge sikkerhedsbriller er den bedste måde at beskytte sine øjne på, uanset om man tænder raketter og batterier eller kigger på. Lige siden vi begyndte på initiativet, har det givet store smil hos både børn og forældre at modtage et par Billie-briller, og derfor gentager vi selvfølgelig succesen igen i år”, siger Mark H. Nielsen.

De fem gode råd

Bilka minder desuden alle om at huske de fem fyrværkeriråd fra Sikkerhedsstyrelsen:

Brug altid beskyttelsesbriller

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

Gå aldrig tilbage til en fuser.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...