Her er nogle af de steder hvor der tændes Skt. Hans-bål

Skt. Hansbål. Foto: Ole Kæhler
Skt. Hansbål. Foto: Ole Kæhler
20. juni 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

På søndag er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål.

Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både bål og underholdning på Fluepapiret ved Strandens Ishus, som er vært for hele to bål.

“Til Sankt Hans begynder vi allerede klokken 15, hvor Brian Grau Paulsen spiller og senere kommer Michael Vogensen og bandet ‘Gør det noget’. Klokken 18 tænder vi børnebålet og laver snobrød”, siger Tom Sivertsen, som er ejer af Strandens Ishus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal selvfølgelig også tændes et bål for de voksne.

“Og det gør vi klokken 21 og der er selvfølgelig båltale”, siger Tom Sivertsen til SønderborgNYT og tilføjer, at aftenen rundes af med fyrværkeri.

Alsion: Efter symfoniorkestrets Skt. Hans-koncert, som begynder klokken 19:30, er der bål ved Alssund.

Augustenborg Slotspark: Klokken 19:45 holder Kristian Grumme båltale og bålet tændes

Mommark Marina: 20.30 – 20.45: Bål og båltale. Alle er velkommen fra kl. 19. 00. Alt er åbent og Mommark Havns Venner griller ringridere og sælger øl/vand

Artiklen fortsætter under annoncen

Skovby: 19.30 – 19.45: Bål og båltale. Alle er velkommen fra kl. 19.00. Skovby Landsbylaug griller ringridere og sælger øl/vand.

Pommersgård: Bålet tændes kl. 20.30. Medbring selv stole og evt. noget til grillen. Alle er velkommen fra kl. 19.00.

Ballebro: Klokken 17:30 tændes børnebålet og klokken 20 holder Lis-Ann båltale og Midsommervisen synges ved bålet.

Asserballe: Bålet tændes klokken 19 og det er byrådsmedlem Tom Hartvig Jensen, der holder båltale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg: Sønderborgspejderne tænder Skt. Hansbål ved deres hytte på B.S. Ingemannsvej. Bålet tændes kl. 17 og der vil være mulighed for at købe ringridere samt at lave pandekager over gløderne fra bålet.

Emmas Have i Gråsten: Kl. 20.00 Er der båltale ved Daniel Staugaard. Kl. 20.15 Tændes bålet og der vil være fællessang fra højskolesangbogen. Der vil være mulighed for at børn kan  bage snobrød.

Tørsbøl-Kværs Borgerforening: Skovengen, kl. 19.00 bålet tændes og der vil være salg af pølser, øl, vand, kaffe samt is. Børnene kan bage snobrød.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egernsund: Havnevej – nær badebro, Kl. 17.00 Børnebål med sang, snobrød og skumfiduser. Kl. 20.30 Båltale ved Asta Flyvholm Kjær, herefter tændes bålet og midsommervisen synges.

Vemmingbund Strand: Kl. 20:30 hyggemusik med Glenn Bonde. Kl. 21.15 båltale ved Hinrich Jürgensen, formand for Bund Deutsche Nordschleswiger. Herefter tændes bålet og midsommervisen synges.

Fynshav Sydstrand: Kl. 19.30 båltale, hvorefter bålet tændes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordborghus: Kl 19.00 starter Sankt Hans på Nordborghus. Jan og Dusko underholder med musik og sang aftenen igennem. Årets båltaler er byrådsmedlem Jesper Larsen.

 

Hvis der er flere arrangører, som gerne vil have skrevet deres bål-arrangement ind ind, så skal de sende en mail med relevante oplysninger til [email protected]

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...