Her i marts er der juleglæde hos æ Rummelpot

23. marts 2020 Kultur

Her, først på foråret, kan redaktionen bag det sønderjyske satirehæfte æ Rummelpot komme med en god nyhed: Julehandlen har sat rekord, og for fjerde år i træk oplever æ Rummelpot øget salg:

“Æ Rummelpot er meget mere end sjov, gas og mandelgave. Hæftet er det sidste egnsbestemte satirehæfte i Danmark, og dermed er det en kulturskat. Det glæder mig, tegnerne og tekstforfatterne, at sønderjyderne i den grad bakker op om dette klenodie, som jo kun kan overleve ved god efterspørgsel”, siger Rummelpot-redaktør Gunnar Hattesen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han overtog i 2016  æ Rummelpot, der efter 70 år havde et faretruende lavt salgstal. Indhold og form blev moderniseret, og fra den første moderne udgivelse i 2016 og frem til 2019-udgaven er salget øget med 30 procent. Oplaget nåede i 2019 op på 4.902 eksemplarer.

I november i år udkommer den 75. udgave, som jo så er den 5. moderne udgave, og redaktionen har allerede rettet sit humoristiske sigtekorn mod personer og begivenheder i grænselandet.

“Det er dejligt at se, at vi også har et godt salg i Sønderborg Kommune. Alene sidste år havde vi otte-ti sjove tegninger, der havde en Sønderborg baggrund – herunder en sjov tegning om borgmester Erik Lauritzen, som varmer op til Tour de France i 2021”, siger Gunnar Hattesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk