Hertugbyen: Ønsket om en Lillehavsti er kommet tættere på mål

20. november 2020 Augustenborg

Da Sønderborg Kommune lavede bystrategien for Augustenborg i 2017, stod en sti omkring Lillehav øverst på ønskelisten fra byens borgere. Hertugbyens Udviklingsforum, HU, har lige siden arbejdet ihærdigt med at bane vejen for projektet og nu er ønsket fra augustenborgerne kommet et stort skridt tættere på målet.

Lillehavstien er kommet med i budgettet for Sønderborg i 2021, og der er sat 200.000 kroner af til anlægsarbejdet.

“Rundturen omkring Lillehav tager ca. 1 time, og vores mål er at kombinere flere borgerønsker som naturfitness, bålhytte og fugletårn – det bliver en herlig aktivitets- og naturoplevelse for alle generationer, men også til glæde og gavn for foreningsliv, skole og dagtilbud”, fortæller Karen Marie Hougård, der er næstformand i HU og tovholder på projekt Lillehav.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Under en prøvevandring omkring Lillehav er vi også blevet opmærksom på nogle udfordringer med støj og beplantning. Disse udfordringer arbejder vi lige nu på at få løst via et godt samarbejde og en konstruktiv dialog med forvaltning og politikere”, siger Poul Andersen fra HU i en pressemeddelelse.

Det er HU-arbejdsgruppen Naturkompasset, der arbejder med projekt Lillehav.

Du kan læse mere om projektet i Mini-masteren på Hertugbyens Udviklingsforums hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvis du ønsker at være med i det videre arbejde omkring stien, så kontakt gerne Karen Marie Hougaard på telefon 2425 6225.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...