Historiecenter Dybbøl Banke lukkede 50.648 gæster ind i år

30. december 2021 Kultur

Centerleder Bjørn Østergaard fra Historiecenter Dybbøl Banke har kigget tilbage på året, som snart er gået og skrevet nogle af sine tanker i et såkaldt nytårsbrev.

Både historiecentret og Dybbøl Mølle er kommet forholdsvis godt gennem de to år med Corona og det er regeringens hjælpepakker og danskernes valg af at holde ferie i Danmark, som gav et stort besøgstal på Dybbøl Banke, skriver Bjørn Østergaard.

Efter sidste års rekordbesøg havde historiecentret og Dybbøl Mølle den tredjebedste sommer nogensinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld aflyste omkring 300 grupper deres besøg i foråret, men en del af dem kom i stedet i efteråret og derfor fik Dybbøl Banke det andet-bedste efterår nogensinde og sæsonen endte med et besøgstal på 50.648 gæster i historiecentret og 21.605 i Dybbøl Mølle.

Historiecentret har – i samarbejde med Naturstyrelsen – været inde over alle skiltene i skanserne, hvor der for hver skanse er fundet og indtalt en spændende øjenvidneberetning, som fremover kan aflyttes på mobiltelefon på dansk, tysk og engelsk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det næste projekt bliver at give alle mindestenene på Dybbøl Banke og på Kær en stemme”, skriver Bjørn Østergaard.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...