Historien opleves gennem special-kikkert

5. august 2013 Kultur

Se Dybbøl Banke som den så ud under bombardementet eller da preusserne stormede og drev danskerne tilbage.

Historiecenter Dybbøl Banke er  i gang med at udvikle en en særlig kikkert, som gør, at man kan opleve, hvordan skansen så ud under det store slag i 1864. Det siger centerleder, Bjørn Østergaard.dybbøl8

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi kigger ud, hvor de rigtige skanser lå i 1864, for det er unikt, at Historiecentret ligger netop, hvor tingene skete, siger han.

Billeder fra genopførelse af Slaget om Als.

Billede fra genopførelse af Slaget om Als.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den digitale kikkert er faktisk en smartphone applikation, som lægger et filter ned over billedet på din telefons kamera, så når du peger det ud mod skansen, så viser den, hvordan skansen så ud dengang under slaget.

Her kan du så vælge mellem flere situationer.

– Man kan se, da de danske soldater kom tilbage og skulle forsvare den ufærdige Dybbøl-stilling. Man kan også se situationer både før og under det voldsomme bombardement og så en situation fra d. 18 april, da preusserne stormer og erobrer stillingen her, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den digtale kikkert skal helst være færdig til 150-års-jubilæet for slaget ved Dybbøl.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...