Historisk forening byder på foredrag om grænsegendarmerne

22. november 2021 Kultur

På Historisk Forening for Graastens efterårsmøde nu på onsdag skulle tilhørerne have haft fornøjelsen af at høre Lars Henningsen fortælle om tiden fra 1918-20.

Foreningen oplyser nu, at Lars Henningsen har desværre måtte melde forfald på grund af en voldsom forkølelse, men det er med kort varsel lykkedes at få redaktør Poul-Erik Thomsen til at komme og fortælle om sin nye bog: ’Ingen så det komme’, som lige er udkommet.

Om bogen siger forlaget:

“Bogen fortæller om Grænsegendarmeriet fra Kongeåen, der blev modtaget som nogle af genforeningens helte i Sønderjylland. Blot 25 år senere var helte blevet til ofre. Gendarmernes indespærring i Frøslevlejren og ophold i tyske koncentrationslejre blev ouverturen til slutspillet for Grænsegendarmeriet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget foregår stadig i Kværs Multisal og det er stadig gratis for medlemmer.

Ikke-medlemmer koster 30 kr. Kaffe og kage kan købes til 30 kr.

Tidspunktet er onsdag kl. 19.

Alle er velkomne, men man bedes – af hensyn til kaffen – tilmelde sig til Birgitte Hell tlf. 20825924 eller via mail: birgitte.hell@gmail.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...