Historisk forening i Gråsten aflyser efterårsmødet

28. oktober 2020 Kultur

Corona-restriktionerne rammer mange steder, også i kulturlivet. Historisk Forening for Graasten By og Egn havde planlagt at holde sit traditionelle efterårsmøde onsdag den 18. november på Gråsten Landbrugsskole.

På efterårsmødet er der altid et foredrag samt udlevering af årsskriftet.

I år var temaet selvfølgelig Genforeningen, og historiker, dr.phil. Lars Henningsen havde lovet at komme og fortælle om tiden fra 1918-20 i Sønderjylland, en periode, som man normalt ikke hører så meget om. Det var den tid, hvor afstemningerne blev forberedt, hvor den tyske mark brød sammen, hvor sønderjyderne sultede og frøs pga 1. verdenskrigs trængsler, og hvor man ventede på en afklaring., skriver foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen har desværre set sig nødsaget til at aflyse efterårsmødet, fordi det er for risikabelt at mødes så mange mennesker.

Medlemmerne skal jo fortsat have deres årsskrift og i år er der en ekstra gave med, nemlig en bog om Gråsten fra ca. 1918-1930. Til gengæld er årsskriftet lidt tyndere end normalt. Bogen har titlen: ”Det bedste ved Genforeningen var skolen og flaget”: Genforeningen 1920 og årene efter i Gråsten området.

Bogen er skrevet af en boggruppe sammensat af medlemmer af bestyrelsen og fra arkivet og består af historier fortalt af folk, der oplevede begivenhederne, kædet sammen af baggrundshistorien. Bogen udleveres som sagt gratis til medlemmerne og kan også købes på arkivet fra midt i november.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen sørger for, at alle medlemmer får deres årsskrift og bog leveret i deres postkasse i løbet af november.

Og heldigvis har Lars Henningsen har lovet at holde samme foredrag til næste efterår, hvor vi håber, det er muligt igen at mødes så mange mennesker uden problemer.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...