Historisk forening og Graasten Arkiv byder indenfor i Nygade

6. december 2018 Gråsten

Historisk forening og Graasten Arkiv har holdt flyttedag fra Ahlmannsparken til Nygade 14 i Gråsten.

Arkivet har haft til huse i kælderen under Ahlmannsparken siden 1975, hvor det i sin tid blev grundlagt af Poul Andersen og Elsebeth Thygesen Kristensen.

Frem til nu har arkivet samlet og opbevaret arkivalier i et omfang, der har gjort, at der efterhånden hverken var plads til arkivalier eller de medarbejdere, der skulle håndtere dem. Det drejer sig både om ting, medarbejderne selv har fundet frem til og om betroet materiale. Med de nye lokaler er det nu muligt at opbevare alt under samme tag samt hurtigt genfinde det, skriver de to foreninger til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke mindst det betroede materiale har krævet meget tid og største omhu – før, under og efter flytningen. Men nu er alt opbevaret på en måde, der både tilgodeser sikkerhed i selve opbevaringen, men også letter søgningen, når der skal findes arkivalier frem.

Gigthospitalet flytter

Samtidig udgiver Historisk forening bogen om Gigthospitalets tid i

Gråsten, en bog der også fortæller husets historie fra det blev bygget som kurhotel for over 100 år siden og frem til nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byen skal til at tage afsked med Gigthospitalet.

En trist dag for byen, men – håber vi – en god dag for behandling af gigtsygdomme.

Selve huset har en lang og omskiftelig historie, som kurhotel, som skole, som hospital – afbrudt af kortere perioder med mere eksotiske brugere.

Vi glæder os til at byde alle interesserede velkommen til et par gode timer mellem klokken 14 og 16 i morgen, fredag, hvor Stephan Kleinschmidt vil ”klippe snoren” til de nye lokaler og foreningen vil præsentere bogen om Gigthospitalet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...