Historisk ringridning trækker publikum

2. juli 2013 Uncategorized

Den historiske ringridning, der foregår ved Sønderborg Slot tirsdage klokken 17 er virkeligt et hit for sønderborgensere og turister. På begge sider af ringriderbanen står tilskuerne klistret sammen for at føle den spændende dyst om, hvem der er bedst til at fange ringene i galgerne.

Slagets gang styres af Jens Schmidt fra Ringridermuseet og inden tirsdagens dyst, briefede han lige de to Heroldere:

– Først skal i lige trutte lidt og så rider rytterne og så får vi lige en fanfare, siger Jens Schmidt og sådan blev det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt efter planen gik det ikke med at speake til publikum gennem mikrofon og højttaler, fordi lyden ind imellem faldt ud.

Jens Schmidt guider - med mellemrum - publikum gennem tirsdagens dyst.

Jens Schmidt guider – med mellemrum – publikum gennem tirsdagens dyst.

Heldigvis fik publikum fat i, at ringridning er en meget gammel sport, der blev dyrket ved hoffet og på de store herregårde. For snart 125 år siden kom ringridningen til Sønderborg og den er i dag en virkelig stor event med hele 500 rytter og flere tusinde gæster fra ind- og udland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dem sport, der først var for de rigeste af de rige, blev åbnet for, at alle, der enten havde en hest eller fik en stillet til rådighed, kunne deltage. På den måde kunne folk samles uden skelen til placering på den sociale rangstige.

Se billeder fra tirsdagens dyst ved slottet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.511013248965868.1073741826.429473540453173&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...