Historisk ringridning trækker publikum

2. juli 2013 Uncategorized

Den historiske ringridning, der foregår ved Sønderborg Slot tirsdage klokken 17 er virkeligt et hit for sønderborgensere og turister. På begge sider af ringriderbanen står tilskuerne klistret sammen for at føle den spændende dyst om, hvem der er bedst til at fange ringene i galgerne.

Slagets gang styres af Jens Schmidt fra Ringridermuseet og inden tirsdagens dyst, briefede han lige de to Heroldere:

– Først skal i lige trutte lidt og så rider rytterne og så får vi lige en fanfare, siger Jens Schmidt og sådan blev det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt efter planen gik det ikke med at speake til publikum gennem mikrofon og højttaler, fordi lyden ind imellem faldt ud.

Jens Schmidt guider - med mellemrum - publikum gennem tirsdagens dyst.

Jens Schmidt guider – med mellemrum – publikum gennem tirsdagens dyst.

Heldigvis fik publikum fat i, at ringridning er en meget gammel sport, der blev dyrket ved hoffet og på de store herregårde. For snart 125 år siden kom ringridningen til Sønderborg og den er i dag en virkelig stor event med hele 500 rytter og flere tusinde gæster fra ind- og udland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dem sport, der først var for de rigeste af de rige, blev åbnet for, at alle, der enten havde en hest eller fik en stillet til rådighed, kunne deltage. På den måde kunne folk samles uden skelen til placering på den sociale rangstige.

Se billeder fra tirsdagens dyst ved slottet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.511013248965868.1073741826.429473540453173&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Erhverv, Sønderborg

Torsdag skal der sejlfisk på bordet på Brasserie 1761

4. oktober 2023 Erhverv

Onsdag middag kom Michael Jørgensen fra Jysk Seafoood kørende til Brasserie 1761 med en sejlfisk, som kokken, Zenia Jørgensen vil tilberede til de gæster, som besøger restauranten torsdag aften. Sejlfisk er en slægt med to arter af store, marine benfisk, der kendetegnes af en enormt forlænget rygfinne samt at snuden er forlænget til et langt, spidst […]

Læs mere...