Historisk Samfund holder generalforsamling med historiefortælling om ProjectZero

21. marts 2019 Samfund

Historisk Samfund for Als og Sundeved holder i dag torsdag den 21. marts den ordinære generalforsamling i Menighedshuset på hjørnet af Østergade og Kongevej.

Efter generalforsamlingen vil direktør Peter Rathje fra ProjectZero fortælle om de første tolv år med Sønderborgs ProjectZero, der blev etableret i 2007 som et offentligt privat partnerskab af SE, Bitten & Mads Clausens Fond, Sønderborg Kommune, DONG Energy og Nordea-fonden.

Peter Rathje, der har det ledelsesmæssige ansvar for ProjectZero-sekretariatet på Alsion, vil fortælle om status for Sønderborg-områdets klimaomstilling, den netop godkendte Roadmap2025 og de opnåede resultater på vejen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver et foredrag om lokal samtidshistorie med blik ind i en grøn fremtid med fokus på effektiv energianvendelse og mere vedvarende energiforsyning baseret på områdets egne ressourcer og med udsyn til den globale interesse, der er for hvordan Sønderborg løser klimaomstillingen i tæt samarbejde mellem områdets aktører.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...