Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar.

“Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere og derfor ikke aftager den mængde vi aftalte”, siger Iver Daabeck til SønderborgNYT.

Han ser nødig, at alle de majs, som skulle være landet på hylderne i butikkerne, slet ikke bliver spist.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil gerne forebygge madspild og opfordrer derfor folk til at tage ud i marken og plukke friske majs til en krone stykket – og så kan de sætte tænderne i lokale majs, som ikke kan fåes mere friske”, siger Iver Daabeck, der også vil plukke en masse majs og sælge dem til samme pris.

“På den måde får de mennesker, som har svært ved at plukke jo også chancen for at få superfriske majs”.

De næste to uger er majsene på det helt rigtige stadie til at blive plukket.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Sønderborg, Debat

Debat: SF-medlem er træt af dårlig belægning i gågaden, Sdr. Havnegade og på Strandpromenaden

22. marts 2023 Sønderborg

Erik Bach, medlem i SF, Sydals, skriver: Der tegner sig et billede af Sønderborgs veje. Hvad sker der lige? Kører man over Dybbøl ligger chaustenene som hø og hakkelse. Det kunne man have gjort bedre. Så tager man Sdr. Havnegade. Her flyder chaustenene, når det er højvande. Her ville brosten være bedre. Så tager man […]

Læs mere...