Hjælp læge Gunhild Kjærgaard-Andersen med at gi’ ældre skrøbelige patienter en stemme

11. maj 2022 Samfund
Læge Gunhild Kjærgaard Andersen. Foto: TV Syd
Læge Gunhild Kjærgaard Andersen. Foto: TV Syd

Der er en hel million kroner på spil til vinderen, som har det forskningsprojekt, der vinder i konkurrencen ‘Et sundere Syddanmark’ og intensivlæge Gunhild Kjærgaard-Andersen håber på, at hendes projekt vinder.

De fem sygehuse i Region Syddanmark præsenterer hver et forskningsprojekt, og det er op til alle syddanskerne at stemme via SMS på det forskningsprojekt, der skal have del i en forskningspulje på to millioner kroner.

Vinderen får en million kroner, mens der er 600.000 kroner og 400.000 kroner til anden- og tredjepladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det vil være alletiders, hvis vi vinder penge til forskningen lander her i Sønderborg fremfor, at de lander på et stort hospital”, siger Gunhild Kjærgaard-Andersen, som er læge på intensiv-afdelingen på Sønderborg Sygehus og i akutbilen.

Gunhild Kjærgaard-Andersen møder mange ældre mennesker i sit arbejde.

“Når patienter kommer på intensiv, så er de alvorligt syge og i mit forskningsprojekt vil jeg sætte fokus på ældre, skrøbelige patienter, som har været alvorligt syge. Vi kan behandle flere og flere sygdomme, men vi ved ikke, om behandlingerne gavner patienterne”, siger hun til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi får mange kritisk syge ældre mennesker ind på intensiv og de udskrives igen, når de er behandlet færdig. Og jeg vil undersøge, om behandlingerne giver mening, om de gavner den ældre patients livskvalitet”.

Forskningsprojektets formål er, at blive klogere på vilkårene for skrøbelige patienter, der overlever intensiv behandling. Hvilken livskvalitet overlever de til? Hvilken livskvalitet har de efterfølgende – belyst ud fra patienter og pårørendes perspektiv?

Gunhild Kjærgaard-Andersen vil gennem sit forskningsprojekt give de ældre en stemme, så der ikke kun tænkes på sygdom, når et ældre, skrøbeligt menneske kommer på intensiv, men også på patienten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sygehus-behandlinger skal jo give mening for patienten og derfor vil jeg tale med ældre, skrøbelige patienter og deres pårørende nogle måneder efter behandlingerne er afsluttet, så vi kan få at vide, hvad vores behandling har gjort for deres livskvalitet”.

Hun slutter med at fortælle, det er vigtigt, vi får en debat om, hvornår det er vigtigt, at intensiv-afdelinger sætter ind med behandling og hvornår det er bedst for patienten, at det ikke sker.

“Det er en snak, som familierne skal tage, så de kan være med til at sikre, at deres ældre, skrøbelige pårørende ikke får behandlinger, som måske ikke gør deres hverdage bedre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du også synes, det er vigtigt, at Gunhild Kjærgaard-Andersen fra Sønderborg Sygehus giver ældre, skrøbelige patienter en stemme, så skal du sende en sms med teksten SUND3 til 1414.

Du kan se Gunhild Kjærgaard-Andersen i aftenens nyhedsudsendelse fra TV Syd klokken 19:30 og du kan læse mere på TV Syds hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...