Hjælp Læger Uden Grænser med at samle penge ind

7. maj 2018 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Når Læger uden Grænser går på gaden for at samle ind til verdens brændpunkter den 27. maj, er indsatsen som vanlig drevet af en håndfuld ildsjæle i Sønderborg kommune. ”Uden jer gik det ikke,” lyder de glade ord fra organisationen.

Sidste år gik knap 5.000 danskere på gaden for at samle næsten seks millioner kroner ind til Læger uden Grænser – og flere af dem kom fra Sønderborg. I år, der også er organisationens jubilæumsår, er det lokale mål at få endnu flere ud på gader og stræder for at slå et slag for organisationens vigtige arbejde blandt krigs- og katastrofeofre verden over, skriver Læger Uden Grænser i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det arbejde har Erik Stenumgaard fra Høruphav påtaget sig.

”I år har Læger uden Grænser været i Danmark i 25 år, og jeg har valgt at markere jubilæet ved at blive Indsamlingsleder her i kommunen. Det er ikke for sjovt, at læger, sygeplejersker og andre vælger at tage ud til nogle af verdens værste brændpunkter for at hjælpe. De sætter livet på spil for andre derude, og det mindste jeg kan gøre, er da at være med til at organisere indsamlingen og få folk til at melde sig til at stemme dørklokker på dagen,” siger han og fortæller, at flere i lokalområdet allerede har meldt sig under fanerne den 27. maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De første par år har kun Sønderborg med nærmeste opland været mål for indsamlingen. I år udvider vi til hele Sønderborg kommune med ud- og indlevering af indsamlingsbøsser 3 centrale steder i kommunen – nemlig Sønderborg, Gråsten og Guderup.”

Mangel på indsamlere i Sønderborg 

“I år er det 3. gang, Læger uden Grænser samler ind, og jeg vil gerne være med til at gøre det endnu bedre denne gang – ikke mindst her i Sønderborg kommune,” siger Erik Stenumgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men udvidelsen til at indsamlingen i år skal udbredes til hele Sønderborg kommune gør, at der skal bruges rigtig mange nye indsamlere. Derfor vil kommunens indbyggere flere gange op til indsamlingen kunne møde folk i lægekitler på gaderne – med det formål at finde flere indsamlere”.

Tilmeld dig som indsamler HER

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...