Hjælp Læger uden Grænser med at samle penge ind

11. maj 2016 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Når Læger uden Grænser går på gaden den 29. maj for at samle ind til nødstedte mennesker verden over, går flere af Sønderborgs borgere med. Den lokale indsats er uvurderlig for lægerne og sygeplejerskerne i de kriseramte områder.

’Meld dig som indsamler den 29. Maj’. ’Bliv læge for en dag’. ’Vær med til at redde liv, når Læger uden Grænser samler ind’.

Det er ikke meningsfyldte beskeder, det skorter på, når de lokale frivillige i Sønderborg er på gaden i disse dage med flyers og plakater, der signalerer, at byen er med til at gøre en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Læger uden Grænser gør et helt fantastisk stykke arbejde ude i verden. Deres udsendte sætter livet på spil hver dag i et forsøg på at redde mennesker fra krige og andre katastrofer. At kunne hjælpe til ved at starte en indsamling i Sønderborg, er derfor en fantastisk mulighed for at gøre en forskel. Sammen med en gruppe frivillige og Venligboerne i Sønderborg forsøger vi at skaffe en masse indsamlere til den 29. maj. Nu håber vi bare, at det lykkes,” siger Majuran Perinpam der er født og opvokset i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Behov for flere hænder

Netop den lokale opbakning er vigtig for Læger uden Grænser, der med den kommende Landsindsamling er ude og bede om lokal indsamlingshjælp til deres arbejde for første gang nogen sinde, skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

”Da vi ikke har lavet den her form for indsamling før, er det meget vigtigt for os, at lokalmiljøerne er så gode til at bakke os op, som de blandt andet er her i Sønderborg. Vi mangler stadig hænder i marken, men er dybt taknemmelige for den store indsats, der allerede er blevet gjort”, siger Jesper Brix, der er direktør i Læger uden Grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta

Det er en ændring af indsamlingsloven, der nu giver Læger uden Grænser mulighed for at samle ind til de mange mennesker i verden, der står uden lægehjælp, mangler medicin og ikke er i besiddelse af de basale fornødenheder efter at være blevet ramt af en krig, en katastrofe eller en flugt mod et bedre liv. Læger uden Grænser er verdens største medicinske nødhjælpsorganisation og hjælper de allermest sårbare mennesker i verden – ofte dér hvor ingen andre træder til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meld dig som indsamler: www.indsamling.msf.dk

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...