Hjælp Sygehus Sønderjylland til at blive en million kroner rigere

20. september 2019 Samfund

Èn million kroner. Så meget kan forskere på Sygehus Sønderjylland vinde, hvis de løber med førstepræmien i konkurrencen ‘Et Sundere Syddanmark’. Det sønderjyske bidrag i konkurrencen handler om forskning i, hvordan man på tværs af sektorer i samarbejde mellem sygehus, praktiserende læger, kommuner og andre aktører kan sikre, at de ældre får så gode og sammenhængende forløb, at de undgår akutte indlæggelser.

“Når ældre mennesker bliver syge og skal på sygehuset, ser vi desværre ofte, at deres tilstand bliver forværret. Tit bliver patienterne forvirrede og utrygge, og derfor vil vi gerne se, om vi ikke kan gøre det mere trykt og give dem lidt mere livskvalitet i den sidste del af livet ved at behandle dem i deres eget hjem”, siger den lægefaglige direktør på Sygehus Sønderjylland, Bjarne Dahler-Eriksen, i en pressemeddelelse.

Konkurrencen starter fredag den 20.september og løber frem til 2. oktober, hvor der bliver vist et stort finaleshow på TV Syd.

 Professor skal lede forskningen

Det bliver professor Christian Backer Mogensen fra Sygehus Sønderjylland, der skal stå i spidsen for forskningsprojektet, hvis der bliver vundet tilstrækkeligt med penge til at gennemføre forskningsprojektet.

“Det er belastende for både de ældre selv og deres pårørende, når beboere fra plejecentrene bliver indlagt, og jeg vil gerne, om vi ikke kan gøre det lidt bedre. Det er et spørgsmål om tryghed og værdighed for de ældste, og derfor vil jeg gerne vinde pengene til forskningsprojektet”, siger Christian Backer Mogensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Professoren pointerer også, at op mod en tredjedel af befolkningen på et tidspunkt kommer til at bo på et plejehjem, så der er en meget bred berøringsflade, da de fleste kender nogen, der bor på plejehjem.

Bredt samarbejde og godhjertet konkurrence

Sygehus Sønderjylland er i skarp konkurrence med de fire andre sygehusenheder i regionen, og den samlede præmiesum er på to millioner kroner.

Førstepræmien er en million kroner, andenpræmien er 600.000 kroner og tredjepræmien er 400.000 kroner til forskning inden for de områder, som hver sygehusenhed deltager med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som i de fleste andre TV-shows er det seerne, der skal bestemme, hvem der vinder. Det sker vanen tro ved hjælp af en SMS-afstemning.

Det er regionsrådet i Region Syddanmark, der har besluttet at oprette en forskningspulje på to millioner kroner. Meningen er, at det er borgerne i regionen, der skal være med til at bestemme, hvad der skal forskes i på sygehusene, så der er tale om et såkaldt Citizen Science projekt.

Fem forskningsprojekter  

Sammenhængende patientforløb for de ældste patienter, Sygehus Sønderjylland

Artiklen fortsætter under annoncen

ADHD-projekt for unge, Psykiatrien i Region Syddanmark

Projekt om hudkræft, Sygehus Lillebælt

Ny gigtforskning, OUH

Projekt om årsagen til svangerskabsforgiftning, Sydvestjysk Sygehus

For at stemme på Sygehus Sønderjylland skal man sende en SMS med teksten SUND 1 til 1999.

Læs mere om konkurrencen HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...