Hjemløse får lettere adgang til billige boliger

Hjemløse skal have lettere adgang til en bolig. Arkivfoto: Ole Kæhler
Hjemløse skal have lettere adgang til en bolig. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. februar 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Staten dækker ikke længere halvdelen af kommunens udgifter til borgeres ophold på forsorgshjem, hvis opholdet strækker sig over flere end 120 dage.

Under de nye refusionsregler ville Sønderborg Kommune miste ca. 2,8 millioner kroner ved tabt statsrefusion. Det skal dog noteres, at kommunen bliver kompenseret på anden måde frem til 2027.

Der er i alt 34 forsorgshjemspladser i Sønderborg Kommune og de drives af Kirkens Korshær. Forvaltningen gør opmærksom på, at Sønderborg Kommune også dækker udgifterne til Sønderborg-borgere, der opholder sig på forsorgshjem i andre kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningerne vurderer, at Sønderborg Kommune i årene fremover vil have både en økonomisk og social interesse i at støtte flere borgere i at komme ud af hjemløshed. Det vil ske blandt andet gennem kommunens Housing First indsats, som har været kommunens hjemløseindsats siden 2017.

Socialområdet har siden 2017 arbejdet ud fra Housing First tilgangen i den kommunale hjemløshedsindsats.

Et centralt element i Housing First-tilgangen er, at der skal være en ledig og tilgængelig bolig, borgeren kan flytte ind i, før støtten kan begynde. Forvaltningerne Økonomi og Arbejdsmarked samt Omsorg og Udvikling har derfor i fællesskab lavet et forslag til revision af anvisningsaftalen med Sønderborgs boligorganisationer, såvel som reviderede kriterier for, at en borger kan søge om bolig gennem akutboliglisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver onsdag lagt foran politikerne i Økonomiudvalget og de skal så tage stilling til, om de vil godkende det.

Hovedændringerne i anvisningsaftalen

Boligorganisationerne stiller alle almene familieboliger til under 4.500 kroner om måneden til rådighed for Sønderborg Kommunes anvisning.

Sønderborg Kommune har tre dage til at overtage lejemålet, før det går tilbage til boligorganisationen.

Sønderborg Kommune hæfter for både tomgangsleje og eventuel istandsættelse ved fraflytning af et anvist lejemål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligorganisationerne er positive over for en sådan ordning.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...