Hjemmeplejen holdt møde om Facebook-kommentarer til artikel på SønderborgNYT

27. maj 2019 Samfund

I Sønderborg Kommune har 28 ansatte fra Hjemmeplejenhar haft en positiv og konstruktiv dialog med ledelsen om en  artikel på SønderborgNYT, fordi den fik en række personer til at kommentere og kritisere hjemmeplejen.

Artiklen handlede om, at der er ældre, der først får deres morgenbesøg efter klokken 10.

“Det tog vi seriøst og derfor inviterede Hjemme- og Sygeplejechef Charlotte Gjørup mandag den 20. maj til ‘akut fællesmøde’ for tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og ledelserne i de fire hjemmeplejedistrikter”, siger Social- og Seniordirektør Helle Mønsted til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt mødte 28 personer op til mødet, hvor kommentarerne på SønderborgNYTs Facebookside blev talt igennem.

Kritiske kommentarer afvises blankt

“De fremmødte tillidsmænd og ledere kunne ikke genkende kritikken af hjemmeplejen, og fremhævede på mødet, at samarbejdet mellem tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant og ledelsen i hjemmeplejen er velfungerende”, siger Helle Mønsted.

Flere gav på mødet udtryk for, at nogle at de negative kommentarer også er kommet fra tidligere medarbejdere, som af forskellige årsager ikke længere er ansatte i Hjemmeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alle på mødet er opfordret til at gå tilbage i distrikterne og tale med deres kollegaer. Budskabet er, at gøre det tydeligt for alle medarbejdere i hjemmeplejen, at de altid er velkomne til at gå til ledelsen eller tillidsmænd for at tilkendegive synspunkter, som ønskes ændret eller set nærmere på. Der har været inviteret til en snak med enkelte medarbejdere om, hvordan ledelsen kunne gøre det bedre”, siger Helle Mønsted.

“Vi er meget opmærksomme på, at vores medarbejdere frit kan ytre sig om deres arbejdsplads. Når medarbejdere ytrer en kritik, så vil vi gerne kunne rette problemerne, og derfor har vi taget denne dialog”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere ansat står fast

“Jeg kan genkende alle udtalelser fra SønderborgNYTs Facebookside. Ansatte i hjemmeplejen er bange for at udtale sig – ingen tør gå imod ledelsen af frygt for at miste deres job. Samtlige af mine tidligere kolleger har søgt andet job – og dem som endnu ikke har fundet et, søger stadig”, siger hun.

Læs artiklen, der skabte debat, HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...