Hjemmeværnet gør soldatertiden på kasernen levende igen

30. april 2022 Kultur

Kontaktudvalget for Militære Traditioner i Sønderborg har flere lokaler på Sønderborg Kaserne, hvor de agter at holde fast i historien om den tid, hvor der var soldater på den gamle kaserne. Blandt andet bliver der lavet en udstilling, som fortæller om livet i den store bygning på Gerlachsgade.

“Planen er, at vores udstilling skal stå klar til september og i den vil vi vise lidt fra dengang kasernen blev bygget og så frem til den renovering, som kommunen står bag”, siger Leif Larsen fra Hjemmeværnet. Han er tidligere seniorsergent og har haft en stor del af sin tjeneste på Sergentskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udstillingen skal selvfølgelig vise noget fra den tid, hvor det var den tyske marine, der brugte kasernen, ligesom der bliver en del fra perioden efter genforeningen og frem til Sergentskolen flyttede”.

I fremtiden skal kasernen – udover at være bopæl for Kontaktudvalget for Militære Traditioner i Sønderborg – også huse en række frivillige foreninger – og Sønderjysk Sangcenter er forlængst rykket ind på bygningens øverste etage.

Inden det blev besluttet, at der skal flytte frivillige foreninger ind på kasernen, sagde tidligere chef for Sergentskolen, oberstløjtnant Viggo Ravn:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det som en kaserne er bedst egnet til, det er, at der er soldater i den”.

Og også i fremtiden vil der være soldater i den gamle bygning.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...