Hjemmeværnssoldater fra tre lande renoverer krigergrave

20. august 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag tager renoveringen sin begyndelse, når 15 soldater fra Østrig, Tyskland og Danmark, fem soldater fra hvert af de tre lande, går i gang med at renovere udvalgte krigergrave fra de Slesvigske krige, skriver Hjemmeværnet.

Det er det Trinationale Krigergravssamarbejde som Danmark i år er vært for, der går i gang. De 15 soldater er indkvarteret ved Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland i Søgårdlejren.

Soldaterne repræsenterer Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge, Österreichische Schwarze Kreuz og Forsvarministeriets Krigergravstilsyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Soldaterne fra de tre lande vil indledningsvis kunne opleves arbejde på Ulkebøl kirkegård, Sct. Marie kirkegård, Fællesgravene på Dybbøl Banke og på Skanse II på Dybbøl banke, hvor arbejdet går i gang omkring klokken ni mandag.

Den Trionationale Krigergravsindsats løber helt frem til 31. august hvor arbejdet afsluttes for i år.

Det er 15. gang at den Trinationale indsats gennemføres, en indsats der blev sat i gang tilbage i 2001 på tysk foranledning med det formål at de tidligere fjender nu arbejdede sammen – forsoning over gravene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen går nu på skift – Østrig, Tyskland og Danmark – hvor der mødes til indsats hvert andet år, og det er således i Østrig at næste indsats sker i 2025.

Årets arbejde omfatter beskæring af buske og træer, afrensning af gravsten og gravkors, opmaling af skrift, maling af gitre, og vil i år hovedsageligt være på kirkegårdene, men også afsides grave i terrænet vil være omfattet af indsatsen.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...