Hjertestop: Frivillige førstehjælpere skal kaldes ud og redde liv

9. maj 2017 112

Flere og flere overlever et hjertestop, fordi førstehjælpere hurtigt kommer til hjælp med hjertemassage og hjertestarter. Der er dog stadig potentiale for, at endnu flere kan overleve et hjertestop.

Som den første region vil Region Syddanmark nu rekruttere førstehjælpere over hele regionen, som via regionens vagtcentral kan kaldes ud til hjertestop.

I tilfælde af hjertestop overlever én ud af otte, hvis en medborger umiddelbart går i gang med såkaldt hjertelungeredning, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kun én ud af 30 overlever, hvis der ikke umiddelbart gives hjertelungeredning.

Det er baggrunden for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark på et møde mandag har indstillet til regionsrådet, at der laves en ny form for førstehjælperordning.

Forslaget går på at frivillige førstehjælpere kaldes ud til hjertestop i de dele af regionen, hvor der ikke allerede er akuthjælperordninger.

Læs om førstehjælp ved hjerstestop HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...