Hjertestop: Frivillige førstehjælpere skal kaldes ud og redde liv

9. maj 2017 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Flere og flere overlever et hjertestop, fordi førstehjælpere hurtigt kommer til hjælp med hjertemassage og hjertestarter. Der er dog stadig potentiale for, at endnu flere kan overleve et hjertestop.

Som den første region vil Region Syddanmark nu rekruttere førstehjælpere over hele regionen, som via regionens vagtcentral kan kaldes ud til hjertestop.

I tilfælde af hjertestop overlever én ud af otte, hvis en medborger umiddelbart går i gang med såkaldt hjertelungeredning, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kun én ud af 30 overlever, hvis der ikke umiddelbart gives hjertelungeredning.

Det er baggrunden for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark på et møde mandag har indstillet til regionsrådet, at der laves en ny form for førstehjælperordning.

Forslaget går på at frivillige førstehjælpere kaldes ud til hjertestop i de dele af regionen, hvor der ikke allerede er akuthjælperordninger.

Læs om førstehjælp ved hjerstestop HER

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...